En sevdiğim temaların kombinasyonuydu bu kitap!
Hem karanlık dünya mafya teması hem de harbiden karanlık dünya
Fey teması, öte dünya olarak.
Gerçekten kitapta sevdiğim öyle çok durum var ki, hangi birini yazayım ben buraya!
Ama ki yazar bize öyle bir sonu reva görmüş ki, devam kitabının bir an önce gelmesi şart!
Hemen konusuna değinmek istiyorum ben;
Cate Holloway, sıradan bir insan olsa da ailesine özellikle de üvey kardeşine son derece bağlı. Ve onun içinde açıkcası yapamayacağı bir şey yok. Hatta Hemşirelik mesleğini bile hiçe sayabilir.
New Orleans’ın karanlık arka sokaklarında kardeşi hatalı insanlara bulaşır.
Lachlan Gage gibi bir suç ailesi ile yolu kesişir. Ve tabi ablası Cate, kardeşi için umutsuz bir seçimle karşı karşıya gelmek zorunda kalıyor.
Koca bir şehir onun ve kimse ona bulaşmaması gerektiğini bulaşırsa da kolay kolay kurtulamayacağını gayet iyi biliyor.
Ama Lachlan sadece tehlikeli bir mafya prensi değil.
O bir fey.
Ve onun Cate 'den istediği şeyin bedeli para, kan veya sadakat hiç değil.
RUH' u.
Cate, kardeşini kurtarmak için Lachlan’a gittiğinde, düşündüğü gibi para veya başka bir şey kabul edecek bir adam bulamaz karşısında. Üstelik merhamet edecek birisi asla değildir. Cate’in ruhunu ister. Ve bunu da Cate'i kandırarak elde eder. Lachlan’ın amacı, Cate’i kendi dünyasına bağlamak, hem fiziksel hem ruhsal anlamda onu kendine ait kılmak.
Cate anlaşmayı kabul ettiğinde, kendini Öte Diyar’ın entrika ve karanlık büyüsü içinde bulur.
Burada herkes Cate'e karşı dikkatlidir çünkü onun gerçekten neden orada olduğunu kimse tahmin bile edemiyor. Ve Lachlan gerçekten çok farklı bir adam kimse onun neden böyle bir kadını Yeraltı Sarayına getirdiğini kestiremiyor.
Cate, bu durumdan zaten emin olun nefret ediyor.
Verdiği kolye ile kendi dünyasına gidebileceğini de söyler. Ama asla aralarındaki bağın bozulamayacağını üstüne basa basa söylese de bir anlaşmaya daha varırlar. Bir aylık bir süreçte kurtulabilecektir. Ama ki zaman geçtikçe ister istemez bu Yeraltı Prensine Cate, farklı hisler beslemeye başlar. Öte yandan sarayda dönen bazı sıkıntılar ve tuzaklar da var. Ne yazık ki Cate'in bir hatasından dolayı da Lachlan herkesi karşısına almaya pek bir hazır.
Gerçekten su gibi aktı kitap! Çok fazla fantastik okumalar yapan biriyim ama bu kitap bende şuanda en tepede ve kesinlikle devam kitabına ihtiyacım var. Cate ile ilgili tam anlamıyla öğrenmemiz gerekenler var.