2023 4. kitabı
Okunma: 30 Ocak 2023 01:58
Kitap 7 öyküden oluşuyor. İlk öykü yaklaşık 50 sayfa. Diğer 6 tanesi ise 5-6 sayfalık kısa öyküler. Kitabı ilk gördüğümde ismi de kapak tasarımı da ilgimi çekmişti ve beğeneceğimi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Kitapta en sevmediğim şey kadınları sürekli kötü göstermesiydi. Bunun ilk belirgin örneği, adamın sevdiği kadını "ona ait olan bir mal" olarak görmesiydi. Hatta ilk öyküde başrol adam, sevdiği kadın onu sevmediği için onu öldürmek istediğini ve bundan zevk alacağını söylüyordu. Bu nasıl bir zihniyet? Zaten bu cümleyi okuduktan sonra bu kitaba asla bir daha ısınamadım. Sırf kitap yarım kalmasın diye devam ettim. Diğer hikâyelerini de beğenmedim. Zaten ilk hikâyesi yüzünden ön yargıyla başlamıştım ve hiç bana hitap etmeyen hikâyelerdi. Kısacası yazarın görüşleri ve yansıttığı karakterler asla hoşuma gitmedi. Kitaba 3 puan verdim. O da sırf kitabın başlarında geçen ve hoşuma giden anlamlı cümleler içindi.
Düşünce
Bir Aşkın TarihiMehmet Rauf · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 20211,667 okunma
··1 alıntı·
Bunu yazan var mı diye bakmaya gelmiştim gerçekten kitabı okurken çok sinirlendim bu kadın düşmanı dil beni o kadar rahatsız etti ki evet ilk ve son öykü güzel denilebilecek seviyedeydi ama o aradaki saçma öykü??lerle ilgili yorum bile yapmak istemiyorum.
ben de bir tek ben mi böyle düşündüm diye merak ederek geldim :)