Kalp Sonunu Kendi Seçer
2025 57. kitabı
Okunma: 07 Kasım 2025 00:00
Selam Canlarım ️ Ben geldim ve sizlere yepyeni, çok güzel bir kitapla geldim Çok sevdiğim yazarlardan biri olan Payelll ’in kaleminden çıkan Kalp Sonunu Kendi Seçer Hemen konusundan bahsedeyim Ruken Kara, iş dünyasında başarıları ve yaptığı projelerle tanınan, yılın en genç ve başarılı iş kadınlarından biridir. Yazılım konusunda bir dahi olan Ruken, devlet adına birçok projede yer almış ve ülkesine fayda sağlayacak sistemler geliştirmiştir. Yine devlet için hazırlayacağı önemli projelerden biri olan S-400 yazılımı için Ankara’ya gider. Ancak bu kez projeyi tek başına yürütmeyecektir. Bu defa, belirli bir süre aynı evde kalacağı bir ortak ile birlikte çalışması gerekmektedir ve Ruken, ortağının bir erkek olduğunu bilmez. Ankara’ya vardığında, yeni ortağı Oğuzhan Kara ile tanıştığında hayatının tamamen değişeceğini henüz fark etmez çünkü Ankara’ya gitmeden önce, yıllardır süren bir ilişkisi olan Kenan’ın Türkiye’ye dönmesiyle duygusal olarak zaten karmaşık bir dönemden geçmektedir. Tam bu duygusal kararsızlıkların ortasında Ankara’ya giden Ruken, hem S-400’ün kodlarını yazmak için mücadele verir, hem de aynı evi paylaştığı Oğuzhan’a karşı hissedeceği duygularla savaşmak zorunda kalır. Oğuzhan Kara, yıllarca ülkesi için yazılım geliştiren bir kod mühendisidir. Uzun yıllar yurt dışında yaşamış, ancak bir noktada o ülkeler tarafından kendi vatanına ihanet etmeye zorlanınca başkanını arayarak geri dönmüştür. Ülkesine döner dönmez S-400 projesinde yer alacağı ve hayranı olduğu Ruken ile birlikte çalışacağı haberini alır. Birlikte çalıştıkları süre boyunca Oğuzhan, Ruken’in içsel çatışmalarını fark eder ve ona birçok konuda destek olur. Zamanla aralarındaki bağ güçlenir, duygular karşılıklı hale gelir. Fakat geçmişteki ortak noktalar ve karşılarına çıkacak büyük sürprizler her şeyi değiştirecektir… Ay canlarım, ben geldim Ve öncelikle hemen yazarımın kaleminden başlamak istiyorum çünkü yine Payel’in o mükemmel kalemiyle geldim Ben zaten yazarın kalemini çok seviyorum ne yazsa okurum dediğim nadir kalemlerden biri. Kalp Sonunu Kendi Seçer kitabında da hem kurguya hem anlatıma resmen aşık oldum diyebilirim. Karakterlere gelecek olursam Allah’ım, Payel’in güçlü kadın karakterlerini okumaya bayılıyorum Bu kitapta da bizi kendine hayran bırakan karakter Ruken oldu. Ruken gerçekten dimdik duran, ülkesi için verdiği mücadeleyi sonuna kadar hissettiren bir karakterdi. İşine, ailesine ve aşkına aynı anda yetişmeye çalışan bir kadın. Hem akıllı, hem duygusal, hem de inanılmaz güçlü bayıldım onu okumaya Oğuzhan’a gelirsek… Tek kelimeyle anlat deseniz kıskançlık deri. ama öyle tatlı bir kıskançlık ki bazı sahnelerde yeter Oğuzhan desem de o sahneleri okumak inanılmaz keyifliydi. Ruken’i anlaması, işine saygı duyması, duygularını fark ettirmeden destek olması her detayı çok güzeldi. Oğuzhan tam bir analiz ustasıydı iki ay boyunca birlikte çalışırken Ruken’e hem yardımcı olup hem de onu koruması kalbimi çaldı diyebilirim. Tabii bir de Kenan karakterimiz var. Ruken’in eski sevgilisi… Ayrılıktan sonra dost kalmaya çalışan, beş yıl boyunca uzaktan arkadaşlıklarını sürdüren bir ikili. Kenan ülkeye döndüğünde Ruken’den tekrar bir şans istiyor, ama Ruken’in Ankara’ya gitmesiyle aralarına mesafe giriyor. Sonrasında Kenan kalbini İstanbul’da tanıştığı Hazal’a kaptırınca aslında ilişkilerinin sadece geçmişten gelen bir bağ olduğunu fark ediyorlar ve ikisi de birbirini kırmadan yollarını ayırıyor. Bu noktada ikisinin de mutlu olmasına çok sevindim. Ruken’in ailesine gelirsem onları sık sık okumak da çok güzeldi. Abisi, yengesi, yeğenleri hepsi o kadar tatlıydı ki özellikle abisinin kıskançlıkları bazen fazla abartıyorsun desem de çok sevimliydi. Aile içindeki o sıcak, samimi diyaloglar kitabın atmosferine renk katmıştı. Oğuzhan’ın ailesine gelirsek annesi ve küçük kızı Leyla ile birlikte yaşayan çekirdek, sıcacık bir aile. Oğuzhan’ın babası yıllar önce annesini aldattığı kadınla bir uçak kazasında ölüyor ve annesiyle birlikte ayakta kalıyor. Annesinin yaşadıklarına rağmen ayakta duruşu çok güzeldi Kızı Leyla ise enerjisiyle kalbimi çaldı Ruken’le arasındaki o anne-kız bağı, anne deyişi, o kadar tatlıydı ki okurken içim ısındı. Soyadlarından da anlaşılacağı üzere Ruken ve Oğuzhan arasında bir akrabalık bağı da var. Ruken’in babası ile Oğuzhan’ın babası kuzenmiş ama yıllardır kopuk oldukları için kimse birbirini tanımıyor. Gerçekler ortaya çıktığında ilişkileri biraz sarsılsa da, Oğuzhan Ruken’den asla vazgeçmiyor çünkü Ruken’e delicesine âşık Ayrıca Payel’in önceki kitabındaki Vedat & Efşan çiftini burada da görmek beni inanılmaz mutlu etti Onları okumayı çok özlemişim, bu tatlı sürpriz kitabı daha da özel kıldı. Kısacası yine Payel yapmış yapacağını Ben Kalp Sonunu Kendi Seçer kitabını büyük bir keyifle okudum. Gerek konusu, gerek karakterlerin derinliği, olayların akışı ve o sıcak aile bağı her detayıyla tatmin ediciydi. Eğer siz de güçlü kadın karakterleri, kıskanç ama sevgi dolu erkekleri, bekar baba tropunu ve duygusal bağları seviyorsanız bu kitabı kesinlikle kaçırmayın. Ben çok severek okudum, eminim siz de kalbinizin sonunu bu kitapta bulacaksınız. Şimdiden okuyacak olan herkese keyifli okumalar diliyorum ️
Kalp Sonunu Kendi SeçerPayelll · Parola Yayınları · 202560 okunma