···Okunma: 07 Kasım 2025 22:35 Merhabalar kitap dostlarım ️
Ömer Tuğrul İnançer ' Gönül Sohbetleri ' kitap yorumu ile geldim. İçimde nice kapıları sırlayan, yerine ışıklar uyandıran bir okuma oldu..
Öyle bir kitaptı ki sanki okuduğum şu üç beş günümü önceden bilmişte bana öğütler vermiş gibiydi. Okurken sanki Tuğrul beyefendi hoş bir eda ile anlatıyormuş bende onu dinliyormuşum gibiydim, cümleleri onun ses tonu ile okuyordum.. ⚘️
Konusuna gelecek olursam sizlere şöyle ifade edeyim. Eğer tasavvuf, sufi hayat, dervişlik konularına ilginiz var ise sizi ilim yönünden destekleyecek bir kitap. Bitirdikten sonra üzerinizde bir tesir halkettiği aşikar. Diyor ki; " sadece akıl olmaz; sadece gönül olmaz; sadece kalp olmaz. Allah hiçbir şeyi 'sadece' yaratmamıştır. Yaratılış hikmetine muhaliftir.. Çıktığım bu manevi yolculukta öğrendim ki tasavvuf benim gönül kapım imiş. Şu dünyanın yükünden bir nebze olsun kurtulabilmek için çırptığım kanatlar imiş. Hem hayatım hem ruhum dinlendi okudukça. Ne güzel hikayelerden bahsettiler bir bilseniz. Nasıl bir aşk bu dedim okudukça..
"Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl
Muhammetsiz muhabbetten ne hâsıl ?"
Sizlere de gönülden tavsiye ederim, kitapla kalın ️