2025 166. kitabı
Güçlü duruşu, savunduğu fikirler,yaşam tarzı ve hatta ölümüyle hafızalara kazınan Frankenstein'ın yazarı Mary Shelly'in eşi Percy Bysshe Shelley. Otuz yaşında gencecik, hayata gözlerini yuman Shelley kalemi oldukça isyankar, hak, adalet, hukuk, aşk, doğa, inanç özgürlük kaleminin sesi oluyor. Savunduğu görüleri cesurca şiirlerinde yeri geldiğinde düz yazılarında dile getirmekten geri durmuyor. Kısa ama okuyucuda derin izler bırakan #bizçoğuzonlaraz kitabı okuması kolay olmayan okudukça duygularımıza dokunan eserlerden. ~ "Şairler, yeni toplumların habercileridir. Onlar önce düş kurar, sonra o düşü gerçeğe dönüştürürler." ~ Shelley'e göre düşünmek yalnızlaşma eylemidir. Bu kısım ayrıca yazarda kendime yakın bulduğum yerlerden biri. "Ben zaten yalnızım. Çünkü düşünebiliyorum." Her düşünce bir kalabalığın içinde çatlak açar. Ve o çatlağa düşen ilk kişi, çoğu zaman yalnız kalan ama en çok gören kişidir. Ve yalnızlık vicdanın konuşma fırsatıdır. "Toplum bana kim olmam gerektiğini söyledi. Ama ben, kim olduğumu sadece yalnızken duyabildim." @kitap.gemisi @gecekitapligi
Biz Çoğuz, Onlar AzPercy Bysshe Shelley · Gece Kitaplığı · 202536 okunma