Gizli teklif
2025 78. kitabı
Bir İtalyan’a Düşmek Serbest mi? Bugün size, benim de kalemiyle ilk kez tanıştığım @seda.meydan 'ın kitabıyla geldim. İlk defa okudum ama nasıl bitti anlamadım bile! Hele o erkek karakter yok mu… üff! Bu kitaptan sonra bir İtalyana düşmedim demem — adam tam bir ayaklı cazibe! Alev gibi, ateş gibi bir adam… Yeraltı dünyasının içinde, her işe bulaşmış ama karizmasıyla büyülüyor. Olsun, bu düşmeme engel değil, değil mi? Gelelim konusuna: Laila, hayata adeta bir sıfır geriden başlamış. Anne babasını küçük yaşta kaybediyor, ardından onu büyüten yaşlı çift de vefat edince yapayalnız kalıyor. Hayatta kalmak için çalışmaya başlıyor. Aynı zamanda çok yetenekli bir dansçı. Bir vakıf, onun masraflarını karşılamak için burs veriyor ve hayatı biraz olsun düzene giriyor. Ama her şey güzel giderken, ev arkadaşının sevgilisi tarafından atılan bir iftira hayatını altüst ediyor. Evden ayrılmak zorunda kalıyor… Üstüne bir de öğretmeni ona öyle bir teklif yapıyor ki… Bir gün, her zaman gittiği kafede tüm masalar dolu. Bir adam dikkatini çekiyor. Yanında boş bir yer var. “Oturabilir miyim?” diyor. Tam o sırada iş başvurusu yaptığı yerden olumsuz bir telefon alıyor. Masadaki o gizemli adam ona bir kart uzatıyor: “Yarın burada ol.” Kim mi o? Mario Rossino. Mario’nun bir davete katılması gerekiyor ama bir sahte sevgiliye ihtiyacı var. Arkadaşı Ava, ona birini bulduğunu söylüyor. Tahmin ettiğiniz gibi o kişi Laila! Laila, patronunun teklifini kabul ediyor ve o gece sahte sevgilisi oluyor. Ama aralarındaki çekim… anlatılmaz yaşanır! Yemek sırasında Mario düşmanları tarafından Laila üzerinden tehdit ediliyor. Onu korumak için önlemler alıyor, hatta onu kendi evine getiriyor. Laila uzak durmaya çalışsa da aralarındaki o çekimi inkâr edemiyor. Mario artık Laila ile evlenmeyi bile düşünüyor. Ama onların geleneklerine göre bu evlilik yasak! Her şey güzel giderken, Laila Mario hakkında öyle bir gerçeği öğreniyor ki… Ben bile “Hadi canım, bunu yapmış olamazsın!” dedim. Okurken kendi kendime sordum: “Laila ile Mario’nun karşılaşmaları gerçekten tesadüf mü?” Kitabın sonunda o sorunun cevabını bulunca sadece şunu dedim. Sen nasıl bir adamsın mario..
Gizli TeklifSeda Meydan · Ru Yayınları · 202520 okunma