2025 120. kitabı
Bugün sizlere ibret dolu ve okuma keyfi oldukça yüksek bir kitapla geldim. @zeynep_zeynepbati nın kaleme almış olduğu “Zamanda Asılı Kolye” isimli kitapta; Meryem, Asiye, Resul, Mahitap ve Bezmiara isimli beş karakterin yolları, gizemli bir kolye aracılığıyla kesişiyor. Bu kolye sadece bir takı değil; gurur, hırs, kin gibi duygularla sınanan insanların iç dünyalarına dokunan, onları iyilik, merhamet ve güzellik kavramlarıyla yüzleştiren bir sembol haline geliyor. Zeynep Batı, bu romanda zamanın ötesine uzanan bir hikâye anlatıyor. Her bir karakterin yaşadığı dönüşüm, insanın kendisiyle, geçmişiyle ve kaderiyle hesaplaşmasını simgeliyor. Anlatım dili oldukça akıcı ve şiirsel; atmosfer betimlemeleriyle okuru hikâyenin içine çekmeyi başarıyor. Cezire’nin sessiz tepeleri, dipsiz kuyular, kurak tarlalar… Her detay, karakterlerin içsel yolculuklarına ayna tutuyor. “Zamanda Asılı Kolye”, yalnızca bir hikâye değil, aynı zamanda insanın içindeki iyilikle kötülüğün savaşına dair felsefi bir anlatı olmuş . Okuruna hem düşünsel hem duygusal bir okuma deneyimi sunuyor. Zamanın içinde asılı kalmış duyguları hatırlatan bu kitap, derinlik arayan herkesin severek okuyacağı bir eser olmuş. Yazarımızın yüreğine sağlık. İyilikle ve kitapla kalın.
Zamanda Asılı KolyeZeynep Batı · Münhasır Yayınevi · 20258 okunma