···Okunma: 08 Kasım 2025 17:51 İnanılmaz bir kitap okudum! Uzun süredir okuduğum kitaplar arasında gönlümü çalan bir kitap oldu. Yazarın kalemine sağlık.
Kitap işgal edilmiş tüm İslam cografyasına, zulüm gören Müslümanlara ithaf edilmiş. Hassaten Filistin ve Gazze'de verilen özgürlük mücadelesini bariz bir şekilde anlatan çoğu sayfayı gözlerim nemli bir şekilde okutturdu.
İşgalciler tarafından ele geçirilmiş Gecegüzü topraklarında, inançlarını kapalı kapılar ardında yaşamak zorunda bırakılan, madden ve manen uyuşturularak itaate zorlanan halkın, isyanı ve özgürlüklerine kavuşacakları günün hayalini kuran Leyla... Müthiş bir yeteneği var. Lezzetli pasta ve çöreklerle gönülleri fethediyor. Tabii aynı zamanda ailesine zulmedenlere karşi leziz bir intikam planı yapıyor. Çok naif, çok zarif ve duygulu. Özgürlük için atılan her adım küçük büyük demeden yapılan her çabanın sonu, nice kayıp ve zulme rağmen sonuca ulaşmasını anlatıyor kitap. Anlatırken acı içinde umut vaad ediyor. Umudun içinde yeşeren bir aşk. Hiçbir çabanın sonuçsuz olmayacağını kaderin sahibi olana olan bağlılık... Cidded insanı etkiliyor. Böyle güzel kitaplar neden gündemde olamıyor onu da merak etmiyor değilim yani. Okuyun okutun özellikle gençlere tavsiye edin derim.