Puan vermedi·448 syf.····Okunma: 09 Kasım 2025 10:15 Başlarda "Acaba bu kitap için fazla mı yaşlıyım?" diye düşündüren ama okudukça her satırıyla "İyi ki!" dedirten bir kitap Benim Çılgın Tombul Günlüğüm. Eğer bunun cilalı bir gençlik romanı olmasını bekliyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu bir roman değil; 1989 yılında, 16 yaşındaki Rae Earl'ün bir akıl sağlığı kliniğinden çıktıktan sonra tuttuğu gerçek günlükler. Ve inanın bana, Rae filtresizliğin sözlük tanımı. Rae'nin depresyon, anksiyete ve kendine zarar verme düşünceleriyle mücadelesini en ham haliyle okuyoruz. O dönemin ve belki şimdinin de akıl sağlığına yaklaşımını görmek çok çarpıcı.
Kitabın adı her şeyi özetliyor. Rae'nin bedeniyle olan savaşı, toplumun dayattığı "normallik" kalıplarına sığma çabası o kadar dürüst ki... Acı verici derecede tanıdık. Rae'nin en büyük gücü, en karanlık anlarda bile patlattığı keskin mizahı. Bazen gülerken buluyorsunuz kendinizi, ama o kahkahanın hemen arkasındaki acıyı da hissediyorsunuz.
"Benim Çılgın Tombul Günlüğüm", 16 yaşındaki halinize sarılma isteği uyandıran, "normal" olmanın ne demek olduğunu sorgulatan, komik, cesur ve kalbi kırık bir kitap. Yetişkin gözüyle okuduğumda, Rae'nin mücadelesine duyduğum şefkat ve anlayış çok daha derindi. Eğer dürüst, sarsıcı ve aynı zamanda kahkaha attıran bir hayatta kalma hikayesi arıyorsanız bir şans verin derim.