Hakikat acıdır ama iyileştirir.
2025 10. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2025 05:05
İsmail Beşikçi’ye ait 2.kitabı okudum.Çorumlu bir Türk’ün Kürd ve Kürdistan ile ilgili gasp edilen haklarını nasıl aydınlatmaya çalıştığını okuyacaksınız.Orta Doğu’nun ortasında cehheneme düşen Kürd halkı.İsmail Beşikçi’nin söylemiyle “Sömürge bile olamayan halk Kürdler”Bir yandan emperyalist güçler (ingilizler,fransa,rusya vs ) bir yandan ümmet ve din kardeşi dediği,omuz omuza savaştığı Osmanlı,Türkiye,Suriye,İran,İrak tarafından sırtından bıçaklanması ve ihanete uğraması.Sömürge halkların kimliği,coğrafyası,kültürü korunurken Kürd halkının tamamen yok sayılması,var ettikleri kimlik,kültür ve coğrafyanın talan edilmesi,soykırıma uğraması,asimile edilmesi büyük bir felakettir.Misafirleri tarafından kendi evinden atılan bir halk.Din kardeşliği adı altında kullanılan sonrasında parcalanıp,bölüştürülen bir halk.Sömürgecileri tarafından 150 yıla yakındır tüm vahşetleri büyük bir acıyla yaşayan kadim bir halk Kürdler.Her şeye rağmen Pes etmeyen,direnen ve kazanımlar elde eden Kürd halkı.Kürd halkı bir savaş kaybetmemiştir,omuz omuza verdiği ve kazandıkları bir savaştan sonra kandırılmıştır.Verilen sözler tutulmamıştır.O yüzden hep isyanlar çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir.Hakikatlerin üstü hiçbir zaman örtülemez.Tarih kan dökerek yaşandı,kalemle yazıldı.Dökülen kana,toprak olan canlara,insana saygısı olmayan bazı kalemi tutan eller yanlış yazdı yanlış çizdi.O yüzden hakikati örtenler yüzünden topyekün bedel ödüyoruz.Türk olan sosyolog İsmail Beşikçi dökülen kana,toprak olan canlara saygı duyan ve hakikatı haykıran,yazan ve bu uğurda zülme uğramış çok saygıdeger kıymetli bir insan olmuştur.Kürdleri savunduğu için değil hakikatten ayrılmadığı için.Bulgarıstanda zülme uğrayan Türkleride yazmıştır,afrikada,portekizdeki yanlış uygulamalarıda yazmıştır.Bunlarda kürdler kadar hakikidir.Hakikat yoksa,özgürlükte yoktur;çünkü kölelik yalanla başlar.Hakikatler acı olabilir ama iyileştirir,tatlı gelen yalanlarla zehirlenmeyelim. İyi okumalar dilerim.Okuduklarımızı elekten geçirelim.
Alıntı
Devletlerarası Sömürge Kürdistanİsmail Beşikçi · İsmail Beşikçi Vakfi Yayınları · 1991132 okunma