·416 syf.··Beğendi
···Okunma: 25 Ekim 2025 13:00 Türkçe yayınlamış savaş içerikli çizgi romanlardan gördüğüm hemen hepsini satın aldım. Şu ana kadar okuduklarımın arasında en iyisi.
İki açından da çok değerli bir kitap.
İlk olarak son derece hacimli bir kitap, oku oku bitmiyor. Çizimler harika. atmosfer çok iyi sağlamış. Kitabı okurken gerçekten Gazze'nin yıkılmış evleri arasında dolanıyor gibi hissediyorsunuz.
İkinci olarak kitabın asıl odaklandığı 1956 olayları. Yazarımız Joe Sacco 2003 yılında Gazze'de aylarca yaşayarak 1956 yılında canlı çıkmayı başarmış katliam kurbanlarıyla tek tek konuşarak, belki de bu kitap olmasa hiç birimizin bilemeyeceği toplu katliam gününün dokümasyonunu hazırlamayı başarmış. Belki şimdi Gazze'ye gitsek o günü hatırlayan kimseyi bulamayacağız, ama bu kitap sayesinde İsrail'in her zamanki gibi o yıllarda da nasıl Filistin'e soykırım yaptığını biliyoruz.
Unutma, unutturma. #FreePlastine