2025 22. kitabı
Okunma: 09 Kasım 2025 22:47
Bu kitap, farklı inançlardan insanların Hz. Muhammed’i daha objektif tanımasına vesile olabilir.Fakat Armstrong’un bazı yorumları “iman merkezli” değil “akıl merkezli” gelebilir.(Bu da Müslüman olmamasından kaynaklanıyor olabilir)Yazarın bazı açıklamaları imanî derinliği tam yansıtmasa da,Peygamberimizin mesajının evrenselliğini güzel bir şekilde anlatmış. "Oysaki bizim için bazı şeyleri aklımız almasa da kalbimiz aliyor ve iman burda devreye giriyor" Kitapta hoşuma giden bir şey de şu oldu;Hz. Muhammed’e büyük bir saygı duyduğu ve onu adalet, merhamet ve barışın savunucusu olarak göstermiş ve bu tarafsız bir bakış açısı olmuş... Ama kitap okunurken biraz dikkatli okunmali çünkü bazı yerlerde Kur'andan bir sûre nin yarısını örnek vererek sanki doğrusu böyleymiş gibi anlatmış oysaki ayetin devamında kesinlikle öyle bir şey yok.(sy162) Ama şu da bir gerçek ki biz Müslüman olduğumuz halde yalnis bildiklerimiz, bildiğimiz halde yalnis uygulamalarimiz var. Kendisi müslüman değil ve ancak bu kadarını biliyor olabilir kitabı anlayarak okuyup körü körüne yutmamamak da bizim sorumluluğumuz olmalı..
Hz. MuhammedKaren Armstrong · Koridor Yayıncılık · 2017244 okunma