2025 59. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2025 09:10
Kitabın adı:1938 Son Yıl Yazarın adı:Orhan Çekiç Sayfa sayısı:596 Evet yine Ulu Önder Atatürk'le ilgili bir kitap daha okudum bitti. Ulu Önderimiz ile ilgili kitaplar okumaya doymuyorum doymayacağım da. Her okumam da aaa bu böyleymiş onu şöyle yapmış diyorum ya bu böyle değilmiş şöyleymiş diye de düşünüyorum. Yazarımızın daha önce 1919 ve 1920 kitaplarını okudum kalemi yazım dili çok sade ve belgelere dayanarak yazıyor. Bu kitabı kitapta da öyle hep belgelere dayanarak yazmış ve ulu önderimizin son yılları. Ya Bir insan bu kadar mı vatan sevdalısı olur da kendi hayatını hiçe Sayar. Kitabımızda ulu önder Atatürk'ün ölümünden sonra yaşananlar da var ve Atatürk sağlığında ben bu dünyadan göçtükten sonra benim yasa ile kaldırdıklarımı geri getirecekler diye de diye söyledikleri günümüzde hep oldu. "O büyük bir Barış adamıydı bir asker olmasına rağmen 'Savaş mutlak bir zaruret olmadıkça cinayettir' diyen tek asker atatürk'tü" Ulu önderimiz öyle bir insanmış ki savaşarak ve denize döktüğü Yunan askerlerinin komutanlığı yargılayıp cezalandıracaklar diye Yunanistan'a iade etmemiş ülkemizin çeşitli yerlerinde yerlerinde yaşamasını sağlamış ve zamanı geldiğinde iade etmiştir. Neyse yazacak o kadar çok şey var ama en iyisi siz bu kitabı alın okuyun ha bu arada seridir seri imparatorluktan cumhuriyete serisi olarak çıkmış ilk kitap imparatorluktan Cumhuriyet'e , 1918-1919-1920 ve 1938 olarak devam ediyor ve bitiyor ben imparatorluktan Cumhuriyeti kitabını okumadım. #Atatürkölmedikalbimizdeyaşıyor #O'nuöldürmeyeyoketmeyeçalışanlarainatyaşatmayadevamedeceğiz.
1938 - Son YılOrhan Çekiç · Kaynak Yayınları · 2013109 okunma