2025 11. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2025 22:14
"Bazen bize sihir gibi görünen şey, yaşamın henüz anlayamadığımız bir parçasıdır." Bu bakış açısı benim çok uzun zamandır düşünmeyi sevdiğim bir bakış açısıydı. Önseziler, enerji gibi kavramların anlayamadığımız bir doğaları varsa, bunları tamamen yok saymak mantıklı mıdır? Henüz anlayamadığımız bir kavram, "saçma, imkansız" diye nitelendirilmeyi hak eder mi? Belki de gerçekten saçma ve imkansız, ama bundan asla %100 emin olamayız değil mi? İşte evrenin bu mistik tarafını seviyorum. Bunu hayal etmeyi, imkansız denilenin ötesini düşlemeyi... Eğer siz de seviyorsanız böyle hayalleri bu kitap gerçekten keyifle okuyabileceğiniz bir kitap. Özetle, kitapta inanılmaz rasyonalist ve determinist bir insanın, hayatın mistik tarafını 70'li yaşlarında keşfetme yolculuğu anlatılıyor. Ve "sıradan" diye tanımladığımız şeylerin aslında ne kadar büyüleyici olabileceğini unuttuğumuzu vurguluyor kitap. Konseptte, bir mektuba cevap olarak bir kitap yazılması dışında bir problem yok bence. Ayrıca bir mektupta bahsetmeyeceğiniz ama bir kitapta bahsedeceğiniz detayların olması kitabın doğal akışını biraz kırıyor. Ancak yine de, o mektubun içindeki hikayeyi dinlemekten keyif aldım diyebilirim. Dip not: Küçükken beni çok etkileyen bir kitap okumuştum. Kitabın içeriğini hatırlasam da ismini maalesef hatırlayamıyorum. Kitaptaki ana karakter okuduğu kitabın aslında yaşamının kitabı olduğunu, okuduğu şeylerin gerçekleştiğini farkediyordu. Hayat imkansız'ı okurken iki kere aynısını yaşadım. Böyle bir kitabı okurken böyle bir deneyim yaşamak da gerçekten ilginç oldu.
Hayat İmkânsızMatt Haig · Domingo Yayınevi · 20245,9bin okunma