2025 2. kitabı
Okunma: 22 Şubat 2025 03:50
Kadın karakter: Milene — Ailesine yalan söyleyerek New York’a hemşire stajı için gider. Erkek karakter: Salvatore Ajello — Mafya dünyasında güçlü bir “Don”, soğuk ve hesapçı bir karakter. Milene, izinsiz olarak Salvatore’nun yönetimindeki bölgeye girmiştir; Salvatore bu “izinsiz giriş”ı fark eder. Salvatore Milene’ye karşı ister istemez çekim hisseder; fakat ilişkileri yalnızca duygusal değil, güç dengeleri ve mafya dünyasının kurallarıyla da şekilleniyor. Bir “anlaşmalı evlilik” durumu gelişir: Milene ailesiyle ve Salvatore ile bu evliliğe razı olur. Hikâyede ayrıca Milene’nin ailesi, Salvatore’nun dünyası, Salvatore’nun geçmişte yaşadığı travmalar, koruma – kontrol temaları da önemli yer tutar. --- Temel Temalar ve Çatışmalar Güç ve kontrol: Mafya dünyası, “izin almadan girme” durumu, evliliğin bir güç birliği olması gibi unsurlar öne çıkıyor. Aşk vs zorunluluk: Milene kendi isteğiyle değil, şartlarla bu dünyaya dalıyor; Salvatore’nun takıntısı, duygularını kontrol edememesi var. Geçmişin yükü: Salvatore’nun geçmişi — işkence, kayıplar, güçlü bir başlık olmasa bile aslında karakterini şekillendiriyor. İtaat ya da isyan: Milene “kuralları biliyorum ama onlara uymadım” diyerek hikâyeye başlıyor. Milene Altaj Ailesinin baskısından uzaklaşmak ve kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir genç kadın. “Hemşirelik stajı” bahanesiyle New York’a gider ama kader onu çok farklı bir dünyaya sürükler. Cesur, inatçı ama aynı zamanda kırılgan. Salvatore ile tanıştıktan sonra duygularının yönünü kaybeder: onu hem sevmekten hem ondan korkmaktan kendini alamaz. Zamanla kendi gücünü fark eder ve “kurban” olmaktan çıkıp “karar verici” bir kadına dönüşür. Teması: “Beni esir alan eller, sonunda bana özgürlüğümü öğretti.” Sembolü: Beyaz eldiven — saflığın dokunuşla kirlenmesi ama yine de iz bırakması. --- Salvatore Ajello Soğukkanlı, otoriter ve zengin bir mafya lideri. Duygularını gizler, kontrolü kaybetmeyi zayıflık sayar. Milene’yi ilk gördüğü anda ona karşı bir çekim hisseder ama bunu kabul etmek istemez. Geçmişinde büyük bir travma vardır: sevdiği insanı kaybetmiş, o yüzden duygusal bağ kurmaktan korkar. Milene sayesinde hem yumuşar hem de en karanlık yanıyla yüzleşir. Teması: “Birini korumak isterken en çok onu incitmek.” Sembolü: Gümüş zincir — hem bağlanmak hem bağlamak anlamına gelir. --- Ana Çatışmalar 1. İrade ve Teslimiyet: Milene’nin özgürlük arzusu, Salvatore’nun kontrol ihtiyacıyla çatışıyor. 2. Aşk ve Tehlike: Aşkın masum hali mafya dünyasında var olabilir mi? 3. Gerçek ve Rol: İlişkileri bir anlaşmayla başlasa da zamanla sahteyle gerçek duygular birbirine karışıyor. 4. İyileşme ve Yıkım: Milene, Salvatore’nun geçmişinin harabelerinde kendi benliğini buluyor. Kitabın Mesajı Aşk, her zaman romantik değildir — bazen bir savaş alanıdır. Neva Altaj bu kitapta kadının teslimiyetle başlayan ama güçle biten dönüşümünü anlatıyor. “Çalıntı Dokunuşlar”, adından da anlaşılacağı gibi hem duygusal hem fiziksel sınırların sorgulandığı, karanlık ama etkileyici bir hikâye.
Çalıntı DokunuşlarNeva Altaj · Artemis Yayınları · 20241,337 okunma