Detaylı kitap özetidir.
2025 11. kitabı
Okunma: 09 Mayıs 2025 17:53
1. Bölüm – Kaçış Ana karakterimiz (çoğu baskıda adı Valentina olarak geçiyor), İtalyan mafya lideri babasının zoruyla evlendirildiği infazcı kocasından kaçmıştır. Bu evlilik bir “koruma” adı altında yapılmıştır ama gerçekte Valentina için bir hapistir. Sürekli şiddet, korku ve kontrol altındadır. Bir gece tüm cesaretini toplayıp sahte kimlikle yurt dışına kaçar. Arkasına bile bakmaz. --- 2. Bölüm – Yeni Hayatın Başlangıcı Kaçış onu İbiza Adasına getirir. Adada yeni bir isimle yaşamaya başlar, sade bir hayat kurar. Ancak geçmişin korkuları hâlâ içindedir; kimseye güvenemez. Kendisini güvende sanırken aslında adanın en güçlü adamı olan Damiano De Rossi onu çoktan fark etmiştir. --- 3. Bölüm – İlk Karşılaşma Valentina bir gece gittiği barda Damiano ile tanışır. Damiano, çekici, etkileyici ama aynı zamanda karanlık bir adamdır. Aralarındaki çekim anında hissedilir. Damiano, Valentina’nın kimliğinde bir tutarsızlık olduğunu fark eder ama bunu belli etmez — onu izlemeye başlar. --- 4. Bölüm – Tehlikeli Yakınlaşma Valentina, Damiano’nun ilgisini hem korkutucu hem büyüleyici bulur. Onunla görüşmeye devam ederken aslında Damiano’nun da kendi karanlık geçmişi olduğu ortaya çıkar: o da mafya dünyasından kopamamış biridir. İkisi de birbirini hem arzular hem sakınır. --- 5. Bölüm – Sırlar Ortaya Çıkıyor Damiano, Valentina’nın geçmişini araştırır ve aslında onun gerçek kimliğini öğrenir. Ancak onu ifşa etmez — aksine korumaya karar verir. Valentina ise Damiano’nun ona yaklaşma nedenini fark etmeye başlar ama duygularına engel olamaz. --- 6. Bölüm – Teslimiyetin Başlangıcı Aralarındaki ilişki, yalnızca tutku değil, güven üzerine kurulmaya başlar. Valentina, hayatında ilk defa bir erkeğe gerçekten güvenmeyi öğrenir. Damiano da ilk defa birini “sahip olmak” yerine “korumak” ister. --- 7. Bölüm – Geçmişin Dönüşü Valentina’nın kocası (infazcı) onun yaşadığını öğrenir ve peşine düşer. Damiano, Valentina’yı korumak için kendi ağını ve adamlarını devreye sokar. Adada tansiyon yükselir; artık sadece aşk değil, ölüm kalım meselesi vardır. --- 8. Bölüm – Fedakârlık Damiano’nun düşmanları, Valentina’yı bir tehdit olarak görür. Damiano onu kurtarmak için kendi hayatını riske atar. Valentina, ilk kez birinin onu gerçekten sevdiğini hisseder. Ancak aynı zamanda, onun dünyasında kalmanın da tehlikeli olduğunu bilir. --- 9. Bölüm – Gerçek Teslimiyet Valentina artık kaçmak istemez. Geçmişiyle yüzleşir, korkularını geride bırakır. Damiano’ya hem kalbini hem güvenini teslim eder. Kitabın adı buradan gelir: Teslim Olunca — yani korkulara, geçmişe, acıya değil, sevgiye teslim olmak. --- 10. Bölüm – Son ve Yeni Başlangıç Valentina ve Damiano, düşmanlarını bertaraf eder. Her ikisi de artık karanlık geçmişlerini geride bırakmak ister. Roman, ikilinin birlikte yeni bir hayat kurmaya karar vermesiyle biter. Ancak son sayfalarda, Damiano’nun geçmişinden gelen bir tehdidin hâlâ var olduğuna dair ipucu bırakılır — bu da serinin ikinci kitabına geçiş kapısı olur.
Teslim OluncaGabrielle Sands · Artemis Yayınları · 2025626 okunma