Jack London; En sevdiğim yazarlardan biri diyebileceğim çoğu kitabını soluksuz okuduğum canım yazarın bir diğer güzel kitabı
Yıldız Gezgini
Romanın merkezinde bir mahkum, Darrell Standing, ve onun zihin gücüyle yaptığı olağanüstü bir iç yolculuk yer alıyor. Standing, bedeni mahkum edilmiş bir adam olmasına rağmen, zihniyle zamanın, mekânın ve ölüm korkusunun ötesine geçmeyi başarıyor.
Kitap okura şu soruları sorduruyor:
Zihin gücü insana neler yaptırabilir?
Fiziksel acı gerçekten aşılabilir mi?
Jack London , bu sorulara doğrudan yanıt vermek yerine, okuru Standing’in zihninin derinliklerine sürüklüyor. Orada geçmiş yaşamlar, acı, özgürlük ve ruhun ölümsüzlüğü üzerine düşündürücü bir yolculuk başlıyor.
London’ın dili her zamanki gibi sade ama vurucu. Karanlık bir hapishane hücresinde geçen bir hikâyeyi, insanın içsel evrenini anlatan bir metne dönüştürmeyi başarıyor. Zaman zaman sert, zaman zaman mistik bir atmosfer kurarak hem düşünsel hem duygusal bir yoğunluk yaratıyor.
Yıldız Gezgini, yalnızca bir mahkûmun hikâyesi değil; insanın kendini aşma çabasının sembolü.
Kitabı okurken hem acı hissediyorsun hem de garip bir umut. Çünkü anlatılan her şey, insanın en karanlık anında bile zihniyle yıldızlara ulaşabileceğini kanıtlıyor. Jack London bir kez daha gösteriyor ki; beden hapsedilebilir ama düşünce asla zincirlenemez.