2025 9. kitabı
Okunma: 12 Kasım 2025 19:15
Bana gerçek anlamda bir şeyler kattığını düşündüğüm bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım. Adından da anlaşılacağı üzere kitap, hafızanızı güçlendirmek ve bilgilerinizi aklınızda daha uzun süre tutabilmeniz için taktikler vermek amacıyla kaleme alınmış. Girişte beyin, zeka, hafıza gibi terimleri basit bir şekilde tanımlamış yazarımız. Bize yabancı gelebilecek kelimeleri de en anlaşılır şekilde açıklamaya çalışmış. Bu sebeple kitap, akademik olarak okumakta zorlanılacak bir eser değil. Ayrıca yazarımız araya öğüt niteliğinde ufak hikâyeler de eklemiş. Tavsiyem, bu hikâyeleri olabildiğince aklınızda kalacak şekilde okumanız :) Ben kitapta bahsedilen teknikleri gerçekten kullanışlı buldum. Bir İngilizce öğretmeni adayı olarak yabancı dil öğrenme konusunda verilen tekniklerin yararlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca tekniklerin çoğu, hemen o anda deneyebileceğiniz şeyler. Pratik yapmak şart olsa da ben kısa sürede de etki gösterdiğini düşünüyorum. Kitabın beğenmediğim bir noktasına değinecek olursam, böyle nitelikli bir kitapta bu kadar imla hatasının olması pek hoş olmamış. Bu hatalar, yer yer okumada problem yarattı benim için. Ayrıca bazı cümleleri anlamakta güçlük çektiğim de söylenebilir. Yazarın bu kadar sadeleştirerek anlatmaya çalıştığı kitabı imla hataları yüzünden okuyamamak biraz can sıkıcı bir durum doğrusu. Özetleyecek olursam, benim için kendime güzel şeyler kattığım bir okuma oldu. Kitaptaki taktikleri nasip olursa öğrencilerimle de paylaşmak istediğim için yeniden okunacaklar listesine eklendi. Sizlere de gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Güçlü Hafıza TeknikleriA. William Deckard · Eftalya Yayınları · 2018405 okunma