18 ve 15 yaşında iki oğlum için okumak istediğim bu kitap. Beni gerçekten şaşırttı. Kadim bilginin bu kadar aynı olması, coğrafya değişse bile , kolektif bilinçin o şartlarda bile var olduğuna şahit olmak benim kendi hikayem için de şaşırtıcı oldu aslında.
Günümüz erkeğinin çocuksu hallerine çok alışkınız hem de hepimiz. Benim bununla ilgli çok kafa yormuşluğum ve tespitlerim var. Tespitlerim biraz sarsıldı bu kitaptan sonra. Ve ortaya çıkan düşüncelerimi açık etmeden en sevdiğim iki alıntıya yer vereceğim.
"Şekilsiz giyim, baştan savma mısralar, düzensiz ev mobilyaları, bunların hepsi utançla gizlice bağlantıdır. Evren utanç içinde değildir ve bir biçim içerisinde haz alır."
"Erkek erginlenmesinin 5 aşamada düzenlendiği doğrusal bakış açısını inceleyelim;
İlk olarak anneye bağlanma ve anneden ayrılma, ikinci aşama babaya bağlanma ve ondan ayrılma, üçüncü aşama bir erkeğin kendi yüceliğine ya da özüne köprü kurmasına yardımcı olacak erkek annenin ya da rehberin geliş. Dördüncü yabani adamın, Savaşçının enerjileri gibi fırtına enerjisine çıraklık etmek. Eğer bunda başarılı olursa genç erkek tanrıların suyundan içebilir ve son olarak beşinci aşama Kutsal Kadın ya da Kraliçeyle evlenme..."
"Erkeği dünyaya kadın getirir, erkeği erkek yapan çevresindeki diğer erkeklerdir" muhteşem tespit.
Yani önce eşlerimize, partnerlerimize erkek olma fırsatı sunmalı, sonra çocuklarımızın erkek olmaları konusunda sadece desteklemeliyiz.
Düşünsenize :) günümüz erkekleri ne giyeceğine bile karar veremiyor nasıl olacak bu iş böyle...
Eril ve dişil alanlar çok kıymetli, birbirini yok etmeden var olmayı öğrenmek zorundayız. Kadın dişi, Erkek eril olmalı her manada.
Çok istifade ettim. Kesinlikle okunmasını tavsiye ederim.
Keyifli Okumalar