·256 syf.····Okunma: 09 Kasım 2025 13:38 GÖLGESİZLERİN TUTKULU DANSI - TESS GERRITSEN
Tess Gerritsen kalemini çok seviyorum ve kitaplarına da bayılıyorum. Kalemi çok güzel ve etkileyici. Ben Tess kitaplarında kana, vahşete, cinayete o kadar alışmışım ki bu kitap da dahil son okuduğum iki kitabında beklediğimi bulamamış olmam sinirimi bozdu. Bundan önce okuduğum kitabı ‘Karanlığın Ayak İzleri’ydi. O kitap da gizli ajanlarla ilgili, aksiyon dolu bir kitaptı, güzeldi. Gölgesizlerin Tutkulu Dansı’nda da Karanlığın Ayak İzleri kitabındaki karakterlerin aynısı vardı ve ben en başta devam kitabı zannettim ama değilmiş. Farklı olaylar ama aynı karakterler.
Profesyonel hırsızlık yapan bir ailede büyüyen Clea, kendisi de hırsız olmuş bir süre hapis yatmış. Daha sonra içindeki mürettabatla birlikte batırılan bir gemiden sağ kurtulmuş. Clea şimdi eski hükümlü olduğu için hem gemiyi batıran kişileri ihbar edemiyor kendisine inanmazlar diye hem de kendini saklaması lazım çünkü bu gemiyi batıranlar onun peşinde olabilir…
İşte bunların arasında Clea, Jordan ile tanışıyor ve birlikte hareket etmeye başlıyorlar.
Şimdi kitapla ilgili yorumuma geçiyorum.
Kitap çok heyecanlı ve aksiyonluydu, bunu kabul ediyorum fakat en başta dediğim gibi sanırım benim beklentim farklı Tess kitaplarından. Mesela Cerrah Serisi’ni biliyorsanız ne kadar muhteşem olduğunu da biliyorsunuzdur. O seriyi tek geçerim yani, harikaydı. Onun kadar olmasa da bu kitaplarda da biraz cinayet, kan aradım ben yani. Alışık olmadığımdan herhalde bu kitaplar da çok güzel olmasına rağmen beklentimi karşılamadı. Yani aslında sorun kitapta değil bende. Siz bana bakmayın ve eğer gerilim, aksiyon seviyorsanız bu kitapları okuyun. Çünkü Tess kalemi gerçekten bambaşka! Kadın bu işi çok iyi yapıyor.