2025 27. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 16:58
Kitap Ulaş’ın torunu Ahmet’in kendi hayatı ve araştırdığı dedesinin hayatını aktarırken; Emevi, Abbasi dönemi siyasi ve sosyal hayatı, Türklerin Müslüman olması gibi tarihi bilgileri felsefe ve aşk ile harmanlayarak sunuyor okuyucuya. Kitapta hikaye ilerlerken araya girilip bilgi verildiği için biraz zor ilerlese de tarihe ilginiz varsa merak edip devam ediyorsunuz ki ben iyi ki devam etmişim sonlara doğru anlatım durağanlıktan çıktı ve güzel ilerledi. … Kısaca; Abbasi döneminde yaşayan Türk bir genç olan Ahmet, dedesi Ulaş’ın hayatını araştırmak istiyor. Araştırması çok sığ ilerlerken kitapçılar çarşısı tarzı bir yerde dedesinin arkadaşı Taragay Amca’ya denk geliyor ve ondan da istifade ederek dedesinin hayatını anlatmaya başlıyor. Tabii sadece dedesinin başından geçenleri değil kendi yaşadıklarını da dedesiyle kıyas ederek anlatıyor. Yeni bir yazara göre bilgi dolu, altı boş olmayan bir eser olmaması bakımından takdire şayan buldum. Tarihe ilgisi olmayan, kafa yormayan kurgu eser okumaktan hoşlanan ve Arapça Farsça kelimelerin yoğunluğundan şikayetçi olanları göz önünde bulundurursak okurken zorlanabilirsiniz. Kübra Pehlivan Usturlap ve Ayna ❦✰ESRArengiz✰❦
Usturlap ve AynaKübra Pehlivan · Ötüken Neşriyat · 2025394 okunma