·704 syf.····Okunma: 13 Kasım 2025 20:37 Okuma alışkanlığımı kaybettiğim dönemde alışkanlığımı geri kazanabilmek için uzun yıllardır hayalim olan bu seti aldım . Bu seriyi kendim dahil kimse okuyacağıma inanmamıştı ama gel gör ki geldik koca serinin yarısına.. Sana ödediğim her kuruş her taksit helali hoş olsun Zaman Çarkı.
Burdan sonrası 7. Kitap incelemesi bol spoilerlı kısım
6. Kitap kadar hızlı bir temposu yoktu çünkü yan karakter çok daha fazla anlatılıyordu. Ama yine de olay örgüsünü güzel devam ettiren başarılı bir kitaptı. Yine o kadar çok karakter var ki 1 2 hafta kitabı okumayı ara verdiğimde karakterleri unutmaya başlıyordum.
Rand : şimdiye kadar delirme kısmını kafasında yaşarken artık fiiliyata geçti bunda sonraki 7 kitapta nasıl olacak kendi toparlayabilcek mi merak ediyorum. Min gerçekten boş bir karakter. Randın 3 kişiyi sevmesi çok romantize edilmiş keşke birini seçsen artık. ( always aviendha team ) Ashaman, kitap başında beri acaba yönledirebilen adamlar olsa nasil olur diye düşünen ben için çok cezbedici bir olay. Logain, Taim ve Randın beraber savaştıkları yerler okusak tadında yenmez.
Perrin kendini Tarmon Gaidondan uzak tutuyor soyutluyor bu olay hoşuma gitmiyor ama Perrin klas bir karakter her zaman severiz.
Mat : Mat kafamda iyice şekillendiği için baya sevmeye başladım sahneleri kitabı neşelendiriyor. Ve kimle olacak kim adam edecek bunu diye merak ederken bigritte ortaya çıktı mükemmel oldu.
Nynave gücünü daha fazla izlemek isterdim moghedieni keşke ellerinden kaçırmasalardı. Lan ile kavuşma kısımları mütişti. Lan nynave aşırı iyiler inşallah mutlu sonla biter hikayeleri de. Egwene amyrlin oldu çok da güzel oldu bence üstesinden gelecek.
Bir eleştiri yapacağım kaç kitaptır korkulan Sammaeli 15 20 sayfada bir anda karar verip öldürmesi çok garipti hadi bu kitapta boş geçmesin bir terkedilmiş ölsün gibi olmuş. Yine de 10 puanın altında vermek bu evrene yakışmaz.