Puan vermedi·88 syf.····Okunma: 13 Kasım 2025 22:13 İlay Bilgili // Tempo
•Merhaba Arkadaşlar
İnsan ilişkilerinin karmaşıklığını kara mizahla harmanlayan kısa ama etkileyici bir kitaptan bahsedeceğim
•Yazar,bu kısa ama yoğun eserinde, iki arkadaşın hayat, aile ve ilişkiler üzerinden yaşadığı çelişkileri anlatıyor. Anlatıcı karakter, arkadaşına zaman zaman küçümseyici bir şekilde yaklaşıyor onu hem yargılıyor hem de anlamaya çalışıyor. Her ne kadar olumsuz düşüncelere sahip olsa da, arkadaşının hikayesini anlatmaya değer buluyor zaman zaman destek olmaya çalışıyor.
•Anlatıcı karakter, olayları dışarıdan gözlemlerken diğer karakter, hayatın içinde yaşayıp uygulayan kişi konumunda. Bu iki bakış açısı kitabı daha derin ve sorgulayıcı bir hâle getiriyor.
Yazarın dili sade bir o kadar da güçlü. Kara mizahı ince bir ironiyle harmanlamış bazen güldürürken bazen düşündürüyor. Özellikle hayatın görünmeyen taraflarına farklı bir açıdan yaklaşması, kitabı özgün kılıyor. Okurken kendimi karakterlerin duyguları arasında buldum bir yandan eleştiriyor, bir yandan anlayışla yaklaşıyordum.
•Tempo, bana göre hem düşündüren hem de insana ayna tutan bir kitap. Kısa olmasına rağmen bıraktığı etki güçlü. Her satırında insanın iç dünyasına dair bir sorgulama var. Kara mizahı seven, psikolojik yönü güçlü kısa kitaplardan hoşlanan herkesin okumasını tavsiye ederim.
Kitapla Kalın