Bu sene junodan 5 kitap okudum ve bir tek bu 10 çıkmadı. Aslında her ne kadar düşünmek istemesemde yazarın daha önce okuyup, anlatımından dolayı yarım bıraktığım Teyzelerini Ara kitabından anlatım dilinin üç aşağı beş yukarı nasıl bir şey çıkacağını tahmin ediyor, ama yine de bu kitabı çok okumak istediğim için bunu düşünmüyordum. Başlarında inceden o havayı sezdim ve dedim 'hmm galiba gene aynı..' Yazarın anlatımı nasıl desem.. ya biraz kaba olacak ama bana göre bazen boş yapıyor. Yani güzel başlıyor, karakterler ekliyor ama ara ara o kadar mizah yapacağım diye karakterlere absürt detaylar hareketler ekliyor ki, bilemiyorum bu absürtlük çoğu insanın çok hoşuna gitmiş. Ama maalesef ben bu kadar aykırı hareketler üstünden verilmeye çalışılan mizahtan hoşlanmıyorum. Korkuyla yapılan aykırılık evet ama mizah yönünden yapılan uç aykırılıklar benim sinirimi bozuyor shhshss. Vera'yı bazen çok seviyorum, bazen diyorum ya teyze bi yürü git cidden. Yani beni bile çileden çıkarttı nssdhasjhdka. Onun dışında ortalarda kitabın konusu gizemden çok karakter gelişimine evrilmişti. O bence kitabı bende biraz durgunlaştırdı. Katil ise bence biraz barizdi ama son sayfalarda yumuş yumuş olup gülümseyerek kapadığımı ve sonundan gayet hoşnut olduğumu da belirtmek isterim. Yani bu kitap kesinlikle benim için tam ortada olan ama kötü olmayan ama aşırı da 10/10 olmayan bir kitap oldu. Serinin ikinci kitabı çıksa yüksek ihtimal almam ama yazarın elimdeki diğer kitabı olan Teyzelerini Ara'ya tekrar geri dönüş yaparım. Yani böyle bir etki bıraktı üstümde, ne evet ne hayır. Elbette bu benim fikrim, sizin kitaba bayılanlar çoğunluğunda olmanız daha mümkün. Özellikle Finlay Donovan'ı okuyup bayılanlar bence bunu da çok severler. Her ne okuyorsanız keyifli okumalar dilerim..