2025 202. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Zeynep Batı  kaleminden Zamanda Asılı Kolye kitabının yorumu ile geldim Kasım ayının sıradaki kitabı 2025 yılı basımlı 275 sayfalık bir kitap Bu kolyenin tılsımına kapıldım ​•Zeynep Batı'dan "Zamanda Asılı Kolye", benim için sadece bir roman değil, adeta bir manevi pusula oldu. ​•Münhasır Yayınevi'nin ilk kitabı olması sebebiyle benim için ayrı bir kıymete sahip. ​•Kitabın merkezinde, sırlarla ve kan kırmızı bir kurdeleyle sarmalanmış, fevkalade bir zanaatkârın elinden çıkmış tılsımlı bir kolye var. Ancak bu kolye, sahibini aramıyor; tam tersine, hırslarına yenik düşenleri kendine çekip onları en çetin imtihanlarla sınıyor. Kolye, adeta insanoğlunun kibir, kin ve gurur gibi en karanlık zaaflarını hedef alan bir araç. ​•Klazak Tepeleri'nden denizin derinliklerine süren bu sürükleyici yolculuk; Meryem, Asiye, Resul, Mahitab ve Bezmiara isimli beş ayrı hayatı, bu kolyenin yolculuğuyla birleştiriyor. ​•Hepsi aynı çetin imtihanlarla sınanıyor. Dertlerin aslında birer lütuf olduğu, kibirle elde edilmeye çalışılan her şeyin bir anda belaya dönüşebileceği, zorluklardan kaçmanın manevi huzura engel olduğu gözler önüne seriliyor. ​•Zeynep Batı'nın kalemine hayran kaldım. Kullanılan zengin Türkçe, eski ve yeni kelimeleri ahenkle birleştirerek okuru adeta büyülüyor. Her sayfası, defalarca altını çizmek istediğiniz cümlelerle dolu. ​•Bu kolyenin tılsımına kendinizi bırakın. Gerçekten çok beğendim ve kütüphanenizde özel bir yer edinmeyi sonuna kadar hak ediyor. Sizce yüzyıllar öncesinden gelen acılar ve sırlar gerçekten de bir nesne aracılığıyla günümüze taşınabilir mi? ve Hırsla elde etmeye çalıştığımız şeyler, aslında bizim için bir bela olabilir mi? Yazarımızın kalemine sağlık Kitap ile ilgili düşüncelerinizi yorum bırakabilirsiniz Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Zamanda Asılı KolyeZeynep Batı · Münhasır Yayınevi · 20258 okunma