·170 syf.····Okunma: 02 Kasım 2025 14:57 Uzun zamandır kitaplığımda bekleyen ve nihayet okuyabildiğim bu kitabın ilk sayfaları Nasuh Mahruki’nin 1992-1994 yılları arasında yazdığı günlüklerden sonrası ise tırmanış yazılarının çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlanmış hali vardır.Kitabın içerisinde ki fotoğraflar okuyucuya görsel şölen sunmakta Mahruki’nin tırmandığı o zirveleri özellikle Khan Tengri zirvesi (7100m) dağ tırmanışları sırasında yapmış olduğu kamplar,tırmanış görüntüleri,kar mağarası kazarken vs vs kitapla bütünleşmiş halde keyif veriyor okuyucuya.
Kitap Mahruki’nin yazdığı günlüklerden oluşuyor evet ama pek çok okurunda dediği gibi bu bir nerde ne yaptımdan ziyade kişinin hayallerine dört elle sarılışı büyük bir azim irade ve bedensel gücün yanında zihinsel gücün temsili adeta.Yaşanmış onca zorluk karşısında pes etmeden ölümle bile isteye defalarca yüz yüze gelmenin ve başarmanın büyük sihri.
Keyifle okuduğumu söylemeliyim,cesaretine inancına hayran kaldım bu tür kitapları seviyorsanız tavsiyedir efendim.Kitapla ve sevgiyle kalınız.