2025 58. kitabı
Herkese merhaba Bugün size kalemini severek okuduğum Defne Suman’ın son kitabı ile geldim. Azra kiraladığı odanın bulunduğu handa ölü olarak bulunmuştur. Bedeni hayatta değildir ama ya ruhu? O bir arayışın peşindedir katilinin kim olduğunu ya da nasıl öldüğünü öğrenmek ister. Peki aslında Azra kimdir? Azra Tekin, Ankara’da doğmuş solcu ailenin tek kızıdır. Üniversite okumak için İstanbul’a Boğaziçi’ne gelmiş ve burada bir süre sonra yeni arkadaşlar edinmiştir. 90’lı yıllar Madımak olayı yeni olmuş, üniversite içinde belirli gruplaşmalar vardır. Azra ise Serpil ile tanışmış ve sıkı dost olmuşlardır. Bu ikiliye bir süre sonra sevgili statüsünde Volkan ve Enis’te katılır. Azra başarılı bir öğrencidir ve artık yüksek lisansa başlamıştır bu sırada çevresinde yaşanan siyasi olaylar onu etkilemeye başlar. Arkadaş çevresi ise çeşitlenmiş diğer etnik kökenlere sahip insanlar da hayatına dahil olmuştur. Azra’nın katilini aradığı bu anılarda o yıllarda yaşanan olaylar tüm gerçekliğiyle anlatılır. Bu sadece katili arama hikayesi değildir. Kimlik, değer, toplumsal kayıplar ve insanların üzerine olan etkilerinin anlattıldığı bir kitaptır. Ben dönem kitaplarını okumayı çok seviyorum o yüzden kitabı da severek okudum. Bunu mini polisiye çemberine alması ise daha keyifli olmuş.
Rüyaya BenzerDefne Suman · Doğan Kitap · 2025131 okunma