İnceleme
2025 31. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2025 02:02
*Spoilersız İnceleme: •Konusu: Profesör Lidenbrock, Almanya’nın Hamburg kentinde eski bir elyazmasında Dünya’nın merkezine açılan bir yol keşfeder. Yeğeni Axel ile birlikte İzlanda’daki bir yanardağın derinliklerine inmeye karar verirler. Yeraltında karşılarına bambaşka bir dünya çıkar; dev mağaralar, gizemli oluşumlar ve tehlikelerle dolu bu yolculuk, bilimsel merakın sınırlarını zorlayan heyecanlı bir maceraya dönüşür. •Yorumum: Bu kitabın beni sürekli araştırmaya sevk etmesini ve merak duygumu tetiklemesini çok sevdim. Sayesinde bir sürü yeni şey öğrendim. Anlatımı inanılmaz akıcıydı ve Jeoloji, Mineraloji, Jeofizik, Biyoloji ve Paleontoloji gibi bilimsel konuları çok güzel işliyordu. Macera bölümleri ise tam anlamıyla sürükleyiciydi: İzlanda’daki Sneffels Yanardağı’ndan içeriye, dünyanın merkezine doğru yaptıkları yolculukta başlarına pek çok beklenmedik ve tehlikeli durum geldi. “Şimdi ne olacak? Nasıl kurtulacaklar? Neler keşfedecekler?” diye heyecanla okudum ve gerçekten çok tatmin oldum. Temposu da oldukça yüksekti. Sonuç olarak inanılmaz keyifli bir Jules Verne macerasıydı ve şimdi diğer Verne kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.
Arzın Merkezine SeyahatJules Verne · Alfa Yayıncılık​ · 201512,3bin okunma