Merhabalar
Çok severek okuduğum bir fantastik kurgu olan Bir Kış Gecesi Masalı serisinin ilk kitabı Ayı Ve Bülbül ile gelmiş bulunmaktayım kitap gerçekten çok iyi.
"İki nefes arasında geçen boşlukta, rüzgar ona bir masal anlatmıştı: ölüm ve yaşamın birlikteliğine, hüzünlü bir yılda doğan bir çocuğa dair bir masal..."
Vasya ve kardeşleri rus ormanlarında yılın çoğuna hakim olan çetin kış mevsimini ateşin etrafına toplanıp, bakıcıların anlattığı masalları dinleyerek geçirirler.
Bu masalların içerisinde Vasilisa en çok mavi gözlü buz iblis'in hikayesini dinlemeyi severdi.
Yaşlı köylüler ise buz kralından korkmakta ve evlerini onlardan koruyan ruhları ödüllendirmektedir.
Yıllar sonra Vasya'nın üvey annesinin gelişi ile tüm hayatları değişir.
Kadın ev perilerinin uzaklaştırılmasını emreder.
Ve onları ödüllendirmeyi yasaklar.
Vasya bunun kötü talihe olduğunun farkındadır. Sonrasında peşpeşe gelen felaketler köyün yakasını bırakmaz.
Tehlike yaklaştıkça Vasya ailesini bekleyen tehditten onları korumak için uğraşır.
Ancak bu mücadelesi onu hiç beklemediği bir maceraya sürükleyecek.
Bakıcısının anlattığı masalların gerçeğe dönüştüğü yep yeni dünyalar keşfetmesini sağlayacak.
İçinde sihir, canavar ve büyümeye çalışan küçük bir kız çocuğunun mücadelesi olan eşsiz bir kış masalına Morozko ve Vasya'yı okumaya hazırmısınız....
@arden_katherine
Ephesus Yayınları