2025 114. kitabı
Merhaba bugün sizlere çok sevdiğim bi kitapla geldim. Sonya Hartnett'in kaleme almış olduğu "GÜMÜŞ EŞEK" kitabı. Kitabımız savaş sırasında iki küçük kız kardeş olan Coco ve Marcelle'nin ormanda,kör vaziyette savaştan kaçmakta olan bir asker bulmalarıyla başlıyor. İlk başta onun ölmüş olduğunu sanıyorlar ama ölü değildir. Askerin elindeki gümüş eşek figürü dikkatlerini çeker. Kız kardeşler bu askere her gün gizlice yemek getirip yardımcı olurlar. Asker de onlara hikaye anlatır. Ama hikayelerdeki ana karakter eşektir. Tabiki Gümüş eşeğin hikayesini de anlatır. Kızlar karar vermiştir.Bu askeri ne olursa olsun ailesine kavuşturmak isterler.Çünkü askerin bir hasta kardeşi olduğunu öğrenirler. Bakalım asker ailesine kavuşabilecek mi? Kitabımız aslında çocuk kitabı ama kesinlikle yetişkinler de okuyabilir. İki dalda ödül almış bir kitap ayrıca. Kesinlikle tavsiye ederim. Yazarın,yayınevinin ve bu kitabı Okumanızı vesile olan sevgili arkadaşlarım İlknur ile Seval S. nin emeğine sağlık. @ucanatyayin @bilgekultursanat #gümüşeşek #düşsokağıkitaptutkunları
Gümüş EşekSonya Hartnett · Bilge Kültür Sanat Yayınları · 201743 okunma