Çocuk kitabı olduğu için puan vermekten sakındım çünkü kimseyi olumsuz etkilemek istemem. Ama kitabı okumaya karar vermem;bi öğrencimin kitap değerlendirmeleri defterine bu kitap için yazdığı “Çok sıkıcı ve hiç sevmedim” cümlesiyle oldu. Kitabı okurken şunu farkettim; günlük olayları uzun uzadıya anlatan cümleler hiç ama hiç merak uyandırmıyor. Bir de bu kitabın çocuk kitabı olduğunu düşünün bir yarışma, bir yolculuk ama gayet sıradan normal hayattan olunca çocuk bunu neden okusun. Hele ki kitabın başında ona okutacak bi merak konusu yoksa. Ben bir yetişkin olarak böyle başlayan romanlarda sıkılıyorum en başta beni sarmıyorsa biraz daha okuyup sayfalar ilerlediği halde akıp gitmiyorsa tamam diyorum bu böyle gidecek ve artık böyle kitapları bırakıyorum. Çocuklara da böyle yapmalarını tembihliyorum çünkü kitap okumayı sevmelerini istiyorum sırf kitap yarım kalmasın diye zorla bitirmeye çalışmaları kitap okumayı onlara sıkıcı gösterecek. Artık sayısız diyebileceğimiz kadar ulaşabileceğimiz kitap var ama zamanımız yok! O yüzden elimizden bırakamayacağımız uyku bile uyumadan okumak isteyeceğimiz kitaplarla vakit geçirelim.