·864 syf.····Okunma: 17 Kasım 2025 03:32 Joey ve Aoife’nın ikinci ve son kitabı. Seriyi okumayanlar için spoiler barındıracak şeylerden bahsedeceğim o yüzden kitabı okumadan yorumumu okumamanızı öneririm. Bu kitabı çiftin ilk kitabından daha çok sevdim. Okuyanlar gereksiz uzun olduğunu ve tekrara düştüğünü söylemiş kendilerine göre haklı olabilirler ama benim için sorun değildi, olması gerektiği gibi ilerledi. Zaten seri sadece olay değil duygu/durum hikayesi olduğu ve karakterlerin içsel çatışmalarına odaklandığımız için rahatsız etmedi beni. Çok severek okudum. Joey ve Aoife yine çok zorlu bir süreçten geçip nihayet mutlu sona ulaştığı için mutluyum. Joey’nin baş etmesi gereken o kadar dert vardı ki, o yaşarken ben yoruldum. Bağımlılığı, ebeveynleri, kardeşlerinin (Shannon) içinde bulunduğu durum vs. gerçekten çok zordu. Aoife'nın her şeye rağmen Joey'nin yanında olması, onu sevmeyi asla bırakmaması ve ona her zaman inanmak için bir sebep bulması çok anlamlıydı. Başkası olsa çoktan pes eder, pes etmekte de haklı olurdu. Çünkü sevmek her zaman her şeyi çözmez maalesef. Öyle bir kitap ki karakterlerin hatalarına bile kızamıyorsunuz çünkü ellerinde olarak yaptıkları şeyler değil. Shannon’ın yaşadıklarını Joey’nin bakış açısıyla okumak da kesinlikle aynı etkiyi yarattı diyebilirim. Lynch kardeşlere bayılıyorum. Umarım onların da kitapları gelir. Ayrıca Edel ve John Kavanagh'a da bayıldığımı söylemek istiyorum, bu kitapta Edel'in hikayesine çok vurgu yapıldığı için onların da kitabının gelebileceğini düşünüyorum. Aoife’nın ikiz kardeşi Kevin’a ve Joey’nin abisi Darren’e çok sövdüm. Aoife'nın hiç kimseye eyvallahının olmaması herkese had bildirmesi muazzamdı. Joey'nin dediği gibi tam bir Kraliçe. Kitabın sonunda Joey’nin dönüştüğü adamla gurur duydum. Aoife ile ikisi çok güzel büyüdüler. Muazzam bir abiydi, şimdi muazzam bir baba olacak üstelik daha sağlıklı bir versiyonla. AJ'i çok az gördük ama çok güzeldi, keşke daha çok okuyabilseydik. Ayrıca sondaki Shannon bölümü çok güzeldi. Johnny ile ilk tanışmalarına gönderme yapılması çok tatlı olmuş.