·80 syf.····Okunma: 19 Kasım 2025 12:09 Evlilik yemini şu kısa satır dahil edilecek şekilde yeniden yazılmalı: "Beni durmadan çileden çıkarsa da bu kişiyle evlenmeyi kabul ediyorum. "
Merhaba dostlar, bu kitaba başlamamdaki sebep başlangıçta isminin çekiciliğiydi. Yazara yer yer katılmasam da ana fikir olarak okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Sizi sıkmayan akıcı bir kitap.
İyi partnerliğin iki çok sağlıklı insan arasındaki birliktelik olmadığını insanların içine düştüğü felaketlerin kendileriyle çelişen karakterde kişileri tercih etmelerinden kaynaklandığını sade bir dille anlatıyor.
Evlilik karşılıklı bir eğitim sürecidir. Evlilik hakkında kitaplar okumalı, diğer evlenen çiftlere sorular sorulmalı ve boşanan çiftlerle içtenlikle konuşmalıyız.
Bazen sadece aşinalığı aradığımızı evlilikte de olaya öyle bakmamız gerektiğini savunuyor. Nasıl ki bir çocuk anne-babasına "senden nefret ediyorum" dediğinde, ebeveyni şoka girip donakalmaz ya da evi terk edip bir daha asla geri dönmeme tehdidi savurmaz, bunun altında yatan sebepler vardır. İşte tam da bu sebeple "Yapacak gücüm olduğunda, bir zamanlar beni seven o insanları taklit edeceğim ve onlar benimle nasıl ilgilendilerse ben de partnerimle öyle ilgileneceğim."
Psikoloji evliliği çağındayız ve yeni kriter gruplarına ihtiyacımız var. Romantik sezgiye dayalı evlilik görüşünü artık aklımızdan çıkarmalıyız. Evlilik de en az buz pateni yapmak veya keman çalmak kadar karmaşıktır. Nasıl onlar için belirli bir süre boyunca sistematik bir şekilde ders almamız ve prova yapmamız gerekiyorsa, aynısını evlilik için de öğrenmenin zamanı geldi.
Keyifli okumalar dilerim.