2025 162. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 00:11
"Tek düşman denizdir." Selam Gotik havasını sonuna kadar hissettiren bir yudumda içilen bir kitapti Boğulma Teorisi. Peri masallarını sevenler onun rüzgarını hatta daha karanlığını bu kitapta bulabilirler. Öyle güzel başlıyor ki hikayemiz öncelikle ben hemen içine girdim. Effy Sayre o kadar güzel, bir o kadar da güçlü ve zakiydi ki.. Böyle karakterler çıkaran yazarları daha farklı seviyorum. Hikayeye Effy Sayre ile giriyoruz. O bir birinci sınıf mimarlık öğrencisi.. Hep istediği gönlünde yatan bölüm edebiyat olmuşken en yüksek puanı almasına rağmen orada kadınlara yer verilmemesi nedeniyle girememiş hem de kendi bölümunde de tek kız öğrenci olmasının zorluklarını yaşıyan genç bir kız. Bir gün okuldaki bir posterde Angharad adlı kitabın ünlü yazarı Emrys Mryddin 'in evi olan Hiraeth Köşkü'nün yenilenmesi için mimarlık öğrencilerinden proje tasarlamalarini isteyen bir yazı okuyor. Ve kendi fikirlerini ortaya koyanların içinden bir kişiyi seçeneklerini belirtiyorlar. Effy ise uzun zamandır bu kitapla yatıp kalkıyor diyebiliriz. Kısacası yazarın en büyük hayranı. Ve genç kız ortaya harika bir proje çıkartıyor ve kazanıyor. Böylelikle malikaneye doğru yola çıkıyor. Öncelikle ünlü yazarın oğlu Ianto Myrddin ile tanışıyor ve sonrasında o eve yazarın hayati hakkında bir tez yazacak olması sebebiyle gelen Preston ile tanışıyor. Preston ve Effy ilk başta hiç anlaşamıyorlar fakat ikiside birbirlerini tanıdıkça aralarına bir sıcaklık giriyor. Ama en önemlisi Preston ve Effy'nin birlikte bu karanlık malikanenin sırlarını bulmaları yazar bize çok iyi aktarılmıştı. Karanlık ve gotik havasını sonuna kadar hissettirdi. Onlarla birlikte malikanenin her şeyini ortaya dökmek ve karakterlerin zekiliklerini okumak çok güzeldi. Sonu ise bizi heyecana doyuracak şekilde bitiyor ki gerçekten iyi ki dedim.. siz de bu tür hikayeleri seviyrosaniz tavsiyemdir arkadaşlar..
Boğulma TeorisiAva Reid · Yabancı Yayınları · 202531 okunma