2025 131. kitabı
Merhabalar Bugün ne yazsa okurum dediğim yazar binnur kaleme aldığı Asi Çakıltaşı serisinin ikinci kitabı olan Reyc ile geldim. Kitap küçük punta çoklu sayfa olduğu halde okadar hızlı bittiki anlatamam. Yazarın kalemini zaten fazlası ile seviyorum. Anlatım, betimleme, kurgu çok güzel.... Asi merve 18 yaşında ailesinden gördüğü sevgisizlikle çırpınırken bir konferans salonunda yolu Karan Ali ile kesişir. Karan Ali küçüklük gençlik yaşamadan büyümüş genç bir iş adamı olmuş birisi. İlk kitaptan daha dolu dolu geçti diyebilirim ikinci kitap herşeye daha vakıf oluyoruz ve karakterle artık daha olgunlaşmış kim ne istiyor daha iyi biliyoruz. Karan'ın Asi'ye hitapkarına bayılıyorum. Normalde sinir olmam gerekiyor ama Karan söyleyince çok güzel geliyor kulağa. Diğer kitapta Defne'ye biraz hak versem de bu kitabın başlarında sinir olmamak elde değil. Neyseki çok geçmeden kendini sevdirdi. Asi artık tamamen Karan'ın yanında ve herşey yolunda gibi. Defne okulda kardeşini arayıp bir kitap getirmesini aciliyetini anlatır. Karan ve Asi eve doğru yola koyulurlar. Offff en canımı çekip alan yer burası sanırım. Asi eve yaklaşırken sessizleşti hissetmiş gibi içinde huzursuzluk kol gezerken. Kapıyı açıp içeri girdi ama görmeyi asla beklemediği birşeyle karşılaştı. "Rüzgar gülü hiç ölümü düşündün mü?" "Anne anne nereye götürüyorsunuz annemi" "Ver annemi annemi ver!" "Hanfendi lütfen dedi görevli" B"u öyle büyük bir haksızlık ki" "Bu çok büyük haksızlık bana bak. Görüyor musun? Öyle haksız yere gidiyor ki benden, bu çok büyük bir haksızlık." Asi'nin Karan'dan battaniye istemesi beni çok etkiledi çok. Asi günler sonra biraz toparlanınca dövmeci de aldılar soluğu. Soluk demişken bizim deliler öyle bir yere dövme yaptılarki birbirlerine nefesim kesildi diyebilirim. Tam soluk boşluğuna. Asi 26 Karan 17 simgesini yaptılar ama nasıl güzel oldular. Yaşar amca günler sonra Fethiye'den bir dostunu çağırır Karan 'a iyi gelmesi için bizim kız az alındı ama haklı tabiki. Kayseri detayı çok güzeldi şehrimde gezdim onlarla resmen. Son canımdan can aldı sanki Asi'nin babası yine yaptı yapacağını.... @binnurnigiz DOKUZ YAYINLARI
ReycBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 20181,696 okunma