2025 44. kitabı
Yazarımız Sinan Yağmur’un ailesi tarafından kendisine verilen ismi aslında Türkeş’dir. Daha sonra kendisi yaşadığı baskıdan dolayı ismini değiştirir. Çünkü artık psikolojik olarak bunu kaldıramaz hale gelmiştir. Aslında yazarımızın hayatında yaşadığı benzer şeyleri günümüzde maalesef ki herkes yaşamak zorunda kalıyor. İnsana verilen ismi yüzünden zorbalanmak, mesleği yüzünden hak etmediği şeylere maruz kalmak gerçekten çok yıpratıcı. Ama ne yaşarsa yaşasın güçlü kalması, düzgün bir insan olmak ve insan yetiştirmek için bu denli çabalaması gerçekten takdir edilesi. Kitabımız bir anı kitabıdır. Yazarımızın kendi hayatını bütün gerçekliğiyle ele almıştır. Üniversite yıllarında yaşadıklarını, bir iddia uğruna bir kızla kahve içmek için ona aşık olmasına, mezun olur olmaz evlenmesine, imamlık yapmasına, bazı partilere katılmasına ve onların arasına karıştığında gördüğü şeylerden sonra o yoldan dönmesine, daha sonraları öğretmenlik, idarecilik yapmasına, yazarlık sürecine kadar hepsine dahil oluyoruz. Yazarımızın kendi hayatını yazması bence çocukları için ya da ilerdeki torunları için çok güzel bir anı olmuş. Onu tanımayan her herkesin hayatını bilmesi bence çok anlamlı. Sinan Yağmur’un doğru bir şekilde yürümeye çalıştığı, güzel bir eğitimci olması beni çok etkiledi. İnsan ne yaşarsa yaşasın kalbi sayesinde yaşar! Sinan Yağmur’un hayatıyla tanıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Kitabın başından sonuna kadar samimiyetle ilerleyen, her sayfadaki insana insan olmak için çok şey katan bir kitaptı. Özellikle kitabın sonundaki kareler çok güzeldi. Sizlerinde yazarımızın hayatıyla tanışmanızı öneririm.
Aynadaki BuğuSinan Yağmur · Kapı Yayınları · 202589 okunma