2025 139. kitabı
OYUNCAK MÜZESİ ~ EMRE GÜL İçerik; Serinin ilk kitabı Korku & Gerilim &Polisiye Kasaba hikayesi Seri cinayetler Ortalıkta dolaşan bir katil Veteriner Noa Dayton Gizemli bir eski arkadaş Kasabaya yeni gelen bir öğretmen Tetikleyici unsurlar Cinsellik, cinayet,şiddet, küfür Kopan aile ve arkadaşlık ilişkileri 18+ yaş için yetişkin içerik 480 sayfa Selam…Öncelikle içerisinde çokça; şiddet, intikam, detaylı cinayet sahneleri,cinsellik, travma ve küfür gibi tetikleyici unsurların da yer aldığını belirteyim.Zaten yazar ilk sayfada bunu belirtmiş.Bu yüzden 18 yaş üstü yetişkin okur için uygun bir seri olduğunu düşünüyorum. İçten pazarlıklı insanların olduğu,sırlarla dolu bir kasaba Ravebelg Kasabası…Kasabaya yıllar sonra dönen bir kızımız var. Ailesi ve özellikle annesi ile problemi çok.Hem de ne problemler! Hemen de aynı zamanda,eski arkadaşı Raymond (ayrıca kuzeninin sevgilisi) ve üniversitede öğretmen olarak göreve başlayan yakışıklı Paul Bradley kasabaya geliyor. Bir de tabii gizemli katilimiz Bay MO. Oldukça narsist ve psikopat biri.İslediği cinayetleri bir sanat eseri gibi anlatıyor. Buralarda midenizin dayanıklı, hayal gücünüzün ise zayıf olmasını ümid ediyorum.Detaylı cinayet sahneleri ile yazar çok iyi iş çıkarmış çünkü her bir saniye gözümüzde canlanıyor.Kim olduğunu bizden sır gibi saklıyor.Kitap boyunca tahminlerde bulundum ama yanıldığımı söylemeliyim.Zaten sohbet havasında ilerleyen kurguda bir katilin ağzından cinayet planlarına dair her detayı okuyoruz ve bunu okumak insanı bir miktar geriyor haliyle. İşte bu dönemde gizemli katilimiz insanlardan geçmişin intikamını almak için planlara başlıyor ve peş peşe gençleri öldürerek yanlarına birer oyuncak bebek bırakıyor.Bu bebeklerin bir özelliği var; öldürülen kişilerle birebir benziyorlar.Gün geçtikçe bu katilin etrafında olduğunu hisseden Noa, aklı ve zekasıyla katilin planlarını tersine çevirebilecek mi? Koca bir kasaba halkı içlerinde saklanan bu katili bulup hak ettiği cezayı almasını sağlayacak mı? Peki o zamana kadar daha kaç kişi ölecek? Okuma listemin 1622.kitabı… Emre Gül @guardianyayinlari #aydabirpolisiye #emregül #oyuncakmuzesi
Oyuncak MüzesiEmre Gül · Guardian Yayınları · 20241,755 okunma