2025 40. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 00:00
Dual - Jaze | Mısra Mutlu Merhabaaa Bugün size kitap içinde başka bir kitap okuduğumuz tarotlar, romantizm ve gizemi Çerkes kültürü, sanat ve yazarlık dünyasıyla harmanlayarak ortaya gerçekten büyüleyici bir kitapla geldim Baş Karakterler ve Büyüleyici Aşk Hikayesi Kitabın merkezinde, yolları bir yazarlık kampında kesişen iki ana karakterimiz var. Alin Alçin ve Nart..Yaratıcılığı ve sanatsal ruhuyla öne çıkan, kampın dikkat çeken isim Alin. Zekası ve karizmasıyla Alin'i tamamlayan, onun ilham kaynağı olan gizemli karakter ise Nart. Alin ve Nart'ın tanışması, ortak noktaları olan Çerkeslik sayesinde oluyor. Bu kültürel bağ, aralarındaki çekimin ve hızlı kaynaşmanın da ilk kıvılcımı. Adeta ateş olmayan yerden duman çıkmaz dercesine, aralarındaki bu ani yakınlaşma, kısa sürede derin ve tutkulu bir aşka dönüşüyor. Onların aşkı, küllerinden doğan bir yangın gibi, okuyucuyu da içine çekiyor. Kitap, sadece bir aşk hikayesi değil hikaye içinde hikaye barındıran katmanlı bir yapıya sahip. Alin ve Nart, bu büyük aşkı sanata dönüştürme hedefindeler. Nart'ın zekası ile Alin'in yaratıcılığını birleştirerek yazdıkları eserle Çok Satanlar rafına girmeyi amaçlıyorlar. Kitabın olay örgüsünü zenginleştiren diğer önemli karakterler Aze ve Janseli. Nart'ın en yakın arkadaşı Aze ve Alin'in dostu Janseli'nin gizemli ve ayrılık süreci yaşayan ilişkisi de hikayeye bambaşka bir boyut katıyor. Alin ve Janseli'nin kamptaki karşılaşması, aralarındaki geçmişi ve sırları yavaş yavaş açığa çıkarıyor. kitap , sadece romantizmle sınırlı kalmıyor, bilim kurgu, tarot, spritüellik, büyü gibi unsurları da ustaca kullanıyor. Özellikle Ağlatan Qafe ezgisiyle başlayan büyülenme anı, hikayenin gizemli ve sürükleyici yönünü pekiştiriyor. Yazar, bu karakterlerin ve olayların etrafında, aklımızla oynayan, bizi sürekli yapbozları birleştirmeye iten, tutku dolu ve gizemli bir atmosfer yaratmış.Eğer derin bağları, kültürel öğeleri -özellikle Çerkeslik- , sanatın ve yazarlığın gücünü seven biriyseniz bu kitaba kesinlikle bir şans verin. Alin ve Nart'ın aşkının sanatsal yolculuğuna tanıklık ederken, Aze ve Janseli'nin sır dolu hikayesiyle de kendinizi bir dedektif gibi hissedeceksiniz. Kitabın akıcılığı, sayfa sayısının az olmasına rağmen dolu dolu bir okuma deneyimi sunuyor. Ben okurken kalbimde hem bir sıcaklık hem de sürekli bir merak hissettim. Aradığınız o romantik ve gizemli kan bulundu diyebilirim
Dual - JazeMısra Mutlu · Lapis Yayıncılık · 202568 okunma