The moon that rises in the day...
2025 99. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 15:54
"Gündüz Ay Yükseliyor"un dördüncü cildi ile serinin yayınlanmış son kitabını bitirdim. 2013 yılında Naver'da tefrika edilen "Gündüz Ay Yükseliyor", tarihi drama kategorisinde birinci sıraya yerleşerek,webtoon izlenmelerinde yüksek puan alarak ve popülerlik kazanan bu webtoon'u merak uyandırıcı bir seriydi. Ayrıca, hem sanatsal kalitesini hem de popülerliğini takdir eden "2017 Kore Manhwa Ödülleri Özel Ödülü"nü kazandı. Sürükleyici hikâyesi, etkileyici anlatımı, edebi diyalogları, karakterlerin duygularını incelikle tasvir etmesi ve acımasız ama insancıl "Bay Do-ha", güçlü bir hayran kitlesi yarattı. "Gündüz Ay Yükseliyor", yazarın dikey webtoon taslağını kitap formatına yeniden düzenlemesini, karakterleri ve geçmişleri yeniden hayal ederek içeren, koleksiyon değeri yüksek bir kitap. Bu kitap,webtoon'un kendisinden farklı olarak benzersiz bir düzeyde sürükleyicilik ve iletişim sunuyor ve metnin sonunda yer alan özel çizimler benzersiz bir keyifli okuma deneyimi sunuyor. Konusu ve karakterleri; *Moon in the Day, geçmiş ve günümüz arasında geçen 1500 yıllık romantik bir hikayeyi konu almaktadır. 1500 yıl önce bir adam, sevdiği kadın tarafından öldürülür ve kendisi için zaman adeta durur. 1500 yıl sonra ise sevgilisinin reenkarnasyonu ile tekrar karşılaşır. *Kim Do Ha ve Han Jun Oh baş karakterlerden. *Han Jun Oh, Kore’de tanınmış bir yıldızdır. Do Ha ise Silla Hanedanlığı’nın seçkin bir soylusudur. İkisi birbirinden tamamıyla zıt karakterlere sahiptir. *Bir gün, ünlü bir isim olan Han Jun Oh’un ruhu, Silla Hanedanlığı zamanında yaşayan Do Ha ile değişir. *Bu değişime sebep olan kaza sırasında Han Jun Oh’u kurtaran Kang Young Hwa’nın hayatı ise ilginç bir hal alır.... *Kang Young Hwa, günümüzde koruma görevlisi olarak çalışmaktadır. Han Ri Ta olarak yaşadığı geçmiş yaşamında ise Daegaya’daki soylu bir aileden hayatta kalan tek kişidir. *On Joo Wan, Han Jun Oh’un ağabeyi karakterini canlandırıyor.Kardeşi için her şeyi göze alabilecek birisidir.
Düşünce
낮에 뜨는 달 4Heyum · artePOP · 20213 okunma