2025 66. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 17:13
Evet doğru duydunuz bu kitabı neden okumamalısınız? Herkesin tabiri caizse yerlerde de elenerek okuduğu “Değersiz Bir Hayat” kitabı benim için çok ağır ve inanılmaz tetikleyici unsur bulunduruyordu. Yazar ağır bir hikâyeyi anlatmak istese de bunu gereksiz bir dramatizasyonla boğuyor. Karakterlerin yaşadığı acılar, okuyucuyu sarsmak yerine bir noktadan sonra fazlalık hissi yaratıyor. Yazarın sürekli trajediye yaslanan dili, hikâyeyi gerçeklikten uzaklaştırmış. Beni duygulandırması gerekirken yalnızca yormayı başardı. Daha önce bu tarz tetikleyici; t.aciz, t*cavüz, isti*mar gibi yoğun dramatize kitaplar okumama rağmen hiçbirisi bu kadar midemi kaldırmamıştı. Yazarın duygularından çok yaşadıkları içimi işledi ve bu beni inanılmaz yordu. Onu hayata bağlamaya çalışan onlarca insanın duygusunu bile geride bıraktı benim için. Bununla beraber kitabın asla 850 sayfa etmeyeceğini düşünüyorum. Keşke bu kadar uzatmasaydı da karakterin duygularını anlayabilseydik. Tüm kitapta Jude karakteri ele alınırken ben en çok William için yandım çünkü kitap çok güçlü bir meseleye temas ediyor ama anlatım o kadar yoğun, o kadar üst üste acılarla dolu ki bir yerden sonra hikâye okuru etkilemek yerine duygusal olarak tüketiyor. O kadar tükendim ki bi süre elime farklı bir kitap alamadım. Derinlikli bir dram beklerken, gereksiz abartının gölgesinde kalmış bir hikâye buldum. Ne yazık ki duygularım bu yönde Umarım sevenleri beni anlar
Değersiz Bir HayatHanya Yanagihara · Doğan Kitap · 20245,6bin okunma