2025 21. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 19:59
Tesadüfen bulduğum ve okuduğum kitapların bu kadar güzel çıkması beni o kadar çok mutlu ediyor ki anlatamam. 0 beklentiyle başladım ve çok ama çok sevdim. Kitabımız çok eski ve neredeyse tarihi sayılabilecek bir binada oturan Dorothy Darling’in etrafında dönüyor aslında. Kendisi 77 yaşında, evinden hiç çıkmayan ve binada olan biten her şeyi defterine not alan bir kadın. İlk başta okuyunca ne kadar huysuz diye pek sevmemiştim ama kitap ilerledikçe baya çok sevdim kendisini hatta favorim oldu diyebilirim. Diğer kahramanız ise Kat. 1. Nolu dairede oturan Joseph’in yanına kaçak kiracı olarak geliyor. Binada çok çeşitli insanlar var ve hepsini de çok sevdim. Asıl olay binanın tahliye edilip ve yıkılacak olması. Kat ve Dorothy binanın yıkılmaması için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışırlar. Geçmişlerinde yaşadıkları şeyleri gün yüzüne çıkartıp beraber dertleşiyorlar ve başlarına bir sürü olay geliyor. Tabi aynı zamanda binayı yıkmaya çalışan adamın nasıl biri olduğunuda ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Bir diğer favori karakterim ise Joseph. O kadar tatlı biri ki. Hele köpeği ile arasındaki uyum. Zaten binadaki herkesin bu köpekle ilgilenmesi de ayrı hoş bir detaydı. Karakterleri, kitabın konusunu ve yazımını çok beğendim. Hiçbir eksiği yok benim için. Kesinlikle okumanızı isterim. Henüz daha çevrilmemiş ama yazarın diğer kitapları çevrilmiş sanırım bu da çevrilir yakında. İngilizce okumak isterseniz de dili çok zor değil sadece bazı yerlerde uzunca paragraflar sizi biraz zorlayabilir. Herkese iyi okumalar.
Nosy NeighborsFreya Sampson · Berkley · 20232 okunma