···Okunma: 20 Kasım 2025 20:04 Ahmet Ümit'in kalemini çok severim, kendisiyle tanışmam Sis ve Gece kitabıyla olmuştu yıllar önce. O zamandan beri de bir türlü seçemem hangi kitabı daha iyi diye ama yine de ilk göz ağrım Sis ve Gece'nin yerinin ayrıydı hep ta ki bu kitaba kadar.
Günümüz konularını çok güzel ele almış hem yalın bir dille hem de aslında çok derin bir şekilde anlatmış hikayeyi.
Yer yer psikolojik konulara da değinmesi ayrı hoşuma gitti çok güzel analizler yapmış, bu da yazarın ne kadar dolu olduğunu gösteriyor bize.
Kitabın konusu yine bir başkomiser Nevzat hikayesi aslında geçmişinden yarım kalmış bir hikaye hiç beklemediği anda tekrar gün yüzüne çıkıyor ve kahramanımız yer yer psikolojik savaşlar da vererek ekibiyle yine yarım bırakmıyor dosyayı peşinden sonuna kadar gidiyor..
450 sayfalık kitap nasıl hiçbir yerinde durağanlaşmaz gerçekten tekrar tekrar tebrik etmek istiyorum Ahmet Ümit'i !
Hem kitap bitmesin istedim hem elimden bırakamadım
Spoiler vermek istemiyorum özetle, okuyun okutturun arkadaşlarım gözüm kapalı tavsiye edeceğim romanlardan