Böl, Parçala, Yönet = ÇİN
2025 28. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2025 22:47
Zorlu geçen bir yolculuk, zor bir coğrafya. Türk için hep zor olan bir coğrafya... Kızıl Elması hep ileri olan bir millet batıya doğru gittikçe ardına bakmaz olmuş. Yalnız bırakılan, türlü oyunlarla devleti parçalanan, şahsiyetleri yok edilen, her türlü değer yargıları komünizmin demir yumruğunda eriyen bir millet var. Uygur Türkleri! Yazarın, kitabını Türkiye'de yayımlaması bile ciddi şekilde engellenmeye çalışılmış. Her türlü zorluğun olduğu Doğu Türkistan Seyahati ise kitabında ayrıntılı bir biçimde aktarılıyor. Yıllardır Çin tarafından Uygurlar'a sistematik bir biçimde zulmedildiğini bildiğim halde, çeşitli oturumlara katıldığım halde kapsamlı olarak bilmiyormuşum anavatanım olan Doğu Türkistan'ı. Ne Yarkent'ten haberim varmış ne de havası puslu, sokakları kuşkulu gözlerin izlediği, güven ve emniyetin olmadığı Hoten'den... Gulca, Kaşgar, Urumçi, Turfan... Toplama kampları, aile içine dahil edilen "Çinli kardeş" casusları; duanın, ibadetin yasaklandığı, camilerin birer birer yok edildiği, Uygur kızlarının zorla Çinlilerle evlendirildiği, kardeşin kardeşe düşman edildiği, en küçük iletişimin her an denetlendiği, kameralarla ve casuslarıyla mahrem alanların bile gözetlendiği, mezarlıkları yıkıp otoparklara çevirdikleri, meftalarını yakmalarını istedikleri bir devlet, Çin. Ve evet bir İ*rail kadar ZALİM... Ama İ*rail'den daha sinsi. Ve yalnız bırakılan, unutulan belki de görmezden gelinen bir millet var. Uygurlar! Soydaşlarımız! Din kardeşlerimiz! Her anlamda bağımızın olduğu ve bu bağdan dolayı sorumlu olduğumuz kardeşlerimiz. Dünyanın süper güçlerinden biri olan bir ülkenin demir yumruğu altında feryatları bastırılmış bir millet var! Bu milletin sesi olmak için Taha Kılınç gitti, gördü ve duyurdu. Keşke bizlerde geçmişteki gibi akınlar düzenlesek ve yanınızdayız diyebilsek... Bunu şuan yapamıyor olsak da en azından duyuralım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Lütfen okuyun ve okutun. Çevrenize yayın, anlatın... Özgür bir Doğu Türkistan, Özgür Filistin, Özgür Somali ve zalimin altında inleyen nice mazlum milletlere Öz-gür-lük!!!
1K
Kayıp Coğrafyanın İzindeTaha Kılınç · Ketebe Yayınevi · 20251,099 okunma