·480 syf.····Okunma: 21 Kasım 2025 00:04 Kitapla ilgili çok karmaşık şeyler hissediyorum. Okumaya başlamadan önce birkaç yorum gördüğüm için klasik bir romcom beklememem gerektiğinin farkındaydım ama yine de anlaşmalı evlilik konulu bir kitabın neden yaklaşık 500 sayfa olduğunu anlamlandıramamıştım. Meğer Türk dizilerini aratmayan bir aile kaosu barındırıyormuş. Özellikle Dane'in kardeşleri ve onların eşleri... Yani haklarında ne desem az kalır. Ya da Vienna'nın üvey kız kardeşi ve eski nişanlısı olacak adam... Yani herkes o kadar kötüydü ve o kadar rahat durmadılar ki 500 sayfalık kitabı neredeyse hiç sıkılmadan okudum. Dane'in babası ve Vienna'nın annesinin yaptıkları ve çocuklarında açtıkları hasarlar bambaşka birer mevzuydu. Bunca şeyin arasında anlaşmalı evlilikten gerçek bir aşk çıkarmak da başarı hikayesi doğrusu.
Kitaba yüksek beklentiyle başlamadığım ve uzunluğuna rağmen beni sıkmadığı için sevdim. Dane'in karakterine rağmen her yanlış anlaşılmada Vienna'ya detaylı açıklama yapmasını ve ikili arasındaki sorunların başlamadan bitmesini de sevdim. Aksi takdirde kitap bin sayfaya yaklaşırdı...
+18 sahneleri biraz fazla ve abartılı buldum. O sahnelerde Dane'in büründüğü kişiliği de pek beğenmedim. O anlarda Vienna'ya karşı tavırları ve 'acı çektirmekten zevk almadığı için mutlu olması gerektiğini' söylemesi hiç normal gelmedi bana. Kitap dark romance kategorisine giriyor mu bilmiyorum ama giriyorsa da bu tarz şeylerden hiç hoşlanmıyorum zaten.
Kısacası kitaba ayılıp bayılmadım ama okuduğum için pişman da değilim. Canınız aile kaoslu bir kitap okumak istediğinde bir şans verebilirsiniz.