Selam size kalemi ile yeni tanıştım ve favori yazarlarımdan biri olan SILA KOÇAK kaleme aldığı @pukkayayınları 'ndan çıkan #ateşinkoynunda kitabı ile geldim.
Alparslan Gündogdu şahsına münhasır,kendini ifade etme şekli kendine özgün,konuşmayı sevmeyen,duygularını belli etmeyen,bakışları ile bir kadını ǰöle kıvamına getirebilecek yürüyen bir ateş parçasıdır.Bu ateş parçası karısını ve kızını maalesef çıkan bir yangında kaybeder. Yıllardır sürdürdüğü yasını artık bitirmesini isterler. Her şeye yeni başlangıç yapmak için #İstanbula yerleşir.Gülden Seçkin yeşil gözlerinin güzelliği,beyaz teninde ay gibi parlarken, kızıl saçları ile güzelliğine güzellik katiyordur.Yaşadığı zor çocukluğu rağmen neşesinden ,hayatı dolu dolu yaşamaya çalışmadan asla taviz vermez.Her şey o kadar güzel giderken
iki yıllık sevgilisi kendisini kendi yatağında başkası ile basar. Kafasını dağıtmak için gitti barda Alparslan Gündogdu'ylq karşılaşır. Alparslanin ilk dikkat çektiği kızıl saclaridir. Oysa kendisi kızıl saçın ona hatirlattiklarini hiç sevmez. Gülden'e doğru bir çekim hisseder. Aynı çekimi yaşayan kadın ile bardan çıkar ve geceyi birbirlerinin kollarında sonlandirirlar.Ikisi de yaralı ama kimsenin kimseye yara bandı olmaya niyeti yoktur. Gülden sabah uyandığında patronun abisi ile yattığının,onun evinde olduğunu anlaması çok zamanını almaz. Onlar sanıyor ki bu bir gecelik bir olay. Biri ateş gibi adam digeri ona yangınlar vaat eden kadın. Bu sadece bir gece ile kalmaz aralarında dile gelmemiş ilişki başlar. İkisinin de aklında yokken birbirlerinden soluklanmalari kaderi cilvesi olsa gerek. Her geçen gün Gülden'in duyguları değişir. Alparslanin soyleyemedikleri aralarında gerilime sebep olsa da onun güzel yüreği başlarda bunu görmemezlikten gelir. Taa ki Alparslan iş için gidiyorum deyip onu üç gün hiç atamayana kadar. Eve döndüğünde hiç karşılaşmadı bir Alparslan görür. Ne kadar severse sevsin bunu kaldıramaz onubterk eder. Alparslan'ın Aklının tamamen başına gelmesi,duygularını kesfetmesi için belkide bu şekilde terk edilmesi gerekiyordu.Iste bundan sonrası kitapta . Ben hikayeyi,bana geçirdiği duyguyu,akışını,olaylar zincirini çok sevdim iyi ki okudum sizlere de #tavsiyemdir.
Not:Guldenin çocukken yaşadığı ve gözlük kullanmasına sebep olan olayı uzun bir süre unutamam. Dedesinin onlara sahip çıkışı,yaralarını sarması harika bir detay olmasının yanında Alparslana karşı duruşunu da çok beğendim. Bir de +18 sahnelerinin olduğunu şuraya bırakıyorum.