SESLİ KİTAPLAR HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Gerçek kitap severler, Bir romanı Pdf'ten, tabletten, telefondan okumayı,
6 +1'leme
30,2bin Gösterim
Y kuşağıyım. Zamana ayak uydurmakta zorlanıyorum fakat bir şekilde ayak uydurmak zorundayım. PDF de okudum ePub da okudum. Sesli kitap dinlemedim fakat bu dinlemeyeceğim anlamına gelmez. Gün içerinde yeterince koşuşturuyoruz bir çok şeye vakit bulamıyoruz. İleride sesli kitap da dinleyebilirim.
Önceki 1 yanıtı göster
yekta garip
yekta garip
teşekkür ederim 🙏🏽. Denerim.
Toplum olarak, "Ben ve benim gibi düşünmeyen diğerleri.." şeklinde öylesine ayrışmış durumdayız ki... En küçük bir fikir ayrılığında, hemen hiddetleniyoruz; yani hiddetleniyor pek çok kişi... Çok üzücü bir durum... 56 yaşında kitapları çok seven ve gençlik yıllarımdan beri kitaplarla haşır neşir olan biriyim. Ben ve benim yaşlarımdaki tüm arkadaşlarım biz X KUŞAĞI... Kitapları dokunarak okumayı, sayfalarını çevirmeyi, hatta arada bir burnumuza götürüp kokusunu içimize çekmeyi severiz. Kitap almayı düşünmesek ya da alacak imkanımız olmasa bile, kitapçılara gidip her bir kitabı elimize alıp arka kapağına bakmayı, aradan rasgele sayfalar açık ayak üstü okumayı severiz. Bizim nesil böyle... Ellerinde cep telefonu ve tabletleriyle dünyaya gelmiş şu zamanların genç nesilleri demek ki bilgisayardan kitap okumayı seviyormuş.... Bilmiyordum... Yazarlık serüvenim boyunca onlarca kitap fuarına katıldım ve yüzlerce genç okuyucuyla da tanışıp sohbet etme şansım old. Ve şimdiye kadar telefondan kitap okumayı seven / tercih eden kimseyle tanışmadım. Bu nedenle yazımın başında, edindiğim tecrübelerime dayanarak kendimce bir genelleme yaptım. Birilerini incittiysem kusura bakmayın gençler... Ancak diğer yandan Yaşınızı bilmiyorum ama benden genç olduğunuz tahmin ediyorum. "Siz kim oluyorsunuz?..." diye söze başlamak nedir???? Sizce, yaşça büyük birine, ya da bir kadına... (farz edelim ki farklı bir görüşte...) Bu şekilde hitap etmek uygun mu bir dil midir? Ben size hakaret mi ettim, rencide edecek bir yorum mu yaptım? Ne bu şiddet bu celal? "Yanlış düşünüyorsunuz... Bizler dijital kitap seviyoruz" şeklinde de duygu ve düşüncelerinizi dile getirebilirdiniz. Başka bir arkadaş, benim zengin olduğumu halden anlamadığımı söylemiş. Söyleyecek söz bulamıyorum. Ayrıca Türk ve dünya edebiyatı eserlerinin, pdf'ten okunabildiğini bilmiyordum. Örneğin bir Aziz Nesin kitabını, Dostoyevsky'i, Zülfü Livaneli'yi... Jack London'ı, Çalıkuşu'nu, Masumiyet Müzesi'ni pdf'ten ücretsiz bir şekilde okuyabilir misizin? (Bunu bilmediğim için soruyorum.) ---- 1000Kitap'taki kişileri, edebiyata, kitaba gönül vermiş bir kitle olarak düşünürdüm. Edebiyatı sevenlerin, Türkçemizi güzel kullanan kimseler olduğunu düşünürdüm. Bir heyecanımı dile getirmek için paylaştığım şu kadarcık paylaşımda karşılaştığım linçleme kampanyası beni üzdü açıkçası... Herkese kitaplarla, edebiyatla, hoşgörüyle, nezaketle dolu günler dilerim.
Siz kim oluyorsunuz da gerçek kitap severlerin PDF okumayı sevmediğini dile getirebiliyorsunuz? Gerçek okurlar, yeri geldiğinde PDF kitap okumayı da çok sevebilirler. Ayrıca, PDF okumak oldukça pratik. Gerçi yazar olarak kendini tanıtanlar, iki kelimeyi bir araya getiremeyenler, anlamsız boş kitapları satılsın diye her şeyi söyleyebilirler.
Önceki 9 yanıtı göster
Cümlenizin devamında ki üslubu pek sevmedim. İnsanların görüşlerine saygı duymalıyız ki günümüz şartlarında çoğu kişi kitap almak yerine pdf okuyor. Bence itiraz edeceğimiz konu kitap fiyatlarının faiş fiyatlarda olması diye düşünüyorum. Ne dersiniz
1 yanıtı göster
Bir önce yazdığım yanıta ek olarak bir konuyu da belirtmeliyim. Ben pdf'ten çok sayıda kitap okudum. Ayrıca... Kitaplarımın daha çok kişiye ulaşması için e-kitap olarak da yayınlayacağım. Pdf kitaplara karşı değilim. (Sadece x ve y kuşağı nesil olarak bizler kitaba dokunarak okumayı tercih ederiz.) .... Belirtmek isteğim konu: Belki biliyorsunuz ama bilmeyenler de vardır. BİR KİTABIN KAĞIDA BASILMIŞ KİTAP, PDF KİTAP, SESLİ KİTAP OLARAK OKUYUCUYA ULAŞMASININ YAZARA HİÇBİR ETKİSİ OLMUYOR. BİR KİTAPTAN SAĞLANAN KAZANÇ YAYINEVİ VE DAĞITICI VE SATIŞ NOKTASI ARASINDA PAYLAŞILMAKTADIR. Bizim gibi çiçeği burnunda yazarların kitapların okuyucuyla buluşmasından telif ücreti aldığı pek görülmemiştir.
Okuduğunuz kitapların sayısına baktım da siz 63 kitapla gerçek bir kitap sever oluyorsunuz da biz bunca kitabı okuyup ara sıra da olsa pdf ile harmanlayanlar gerçek bir kitap sever olmuyor muyuz? Demişsiniz ki beni linçlediniz bence başta yazdığınız bu yorum her yere çekilebilir. Gerçek bir kitap sever ister pdf ister kitap veyahutta sesli olarak her şekilde kitapla haşır neşir olandır ve bunu da devam ettirebilendir. Geçenlerde kitapçıdan bir kitap sordum 650 TL. ne yazık ki almadan geri çıktım. Hele ki ünlü yazarların şiir kitapları 1000 TL'yi bile geçiyor. Biz de isteriz kitapları koklayarak, hissederek okumayı ama düşünün bu parayı kim verebilir ancak maddi şartları üst düzeyde insanlar verebilir şahşen ben veremiyorum. Ha siz derseniz ki ben elime kitap geçtikçe koklaya koklaya okuyacağım. Yok geçmezse de (çünkü bu pahalılıkta kitaplara yaklaşmak çok zor) sözde gerçek kitap sever olduğum için pdfye yaklaşmayacağım. O zaman okuduğunuz kitap sayınız da yargılarınız da değişmez. Son olarak kitaplarınız için başarılar dilerim.
Bir romanı pdfden tabletten telefondan okumayı dinlemeyi çoğunlukla tercih ederim ve çok severim hem dinlediğim kitap sayısı okuduklarımı fazlasıyla aşmıştır. Ben bir metni dinlerken çok daha iyi anlar çok daha iyi kavrar ve aklımda tutarım heralde bu benim 'gerçek kitap sever' olmadığımı göstermez öyle değil mi :)
Önceki 1 yanıtı göster
@munzevi99 aynen hocam işin maliyet kısmı ayrı bi konu zaten :)
Bence gözle okunan kitabın yorumu ve bizde ulaştığı nokta farklı olur çünkü sesli dinlenilen kitaba ses tonundan kaynaklı yorumda eklenmiştir yani ikisi çok farklı bence