Puan vermedi·144 syf.····Okunma: 09 Ekim 2025 00:00 Herkese merhaba
İlgimi çeken bu tarz psikoloji kitapları okumayı çok severim. Bende birazcık takıntılı bir kişiyim. Bunun neyden kaynaklandığını öğrenmek için ve varsa tedavisi nasıl bunu öğrenmek için kitabı okudum.
Kitap genellikle ileri düzeyde takıntılı düşüncelere sahip kişilerin örneğin; simetri hastalarının, temizlik hastalarının ya da aklına istemediği düşünceler gelen kişilerin durumlarından bahsediyor. Bu hastalıklar kişiyi evden dışarı çıkamayacak hale getirdiyse ya da kişinin hiçbir sosyal ortamı kalmadıysa ilaçlı ve bilişsel terapi ile tedavi edilmesi gerektiğinden bahsediyor. Eğer takıntılarınız bu seviyede değilse fakat kişiyi yine de etkiliyorsa bir psikolog yardımı ile tedavi edilebileceğinden söz ediyor. Ve bir de özellikle bu olumsuz düşünceler geldiğinde kendine sürekli "bu benim hastalığımdan kaynaklı, ben bu olayı düşündüm diye gerçekleşecek diye bir durum yok, bu olay sadece saçma bir düşünce" diyerek sık sık hatırlatma yapılması gerektiğini de vurguluyor.
Kitabı genel olarak faydalı buldum fakat tedavi sürecini çok kısa tutup, aynı hastalıkları sürekli tekrar etmiş. Bu açıdan biraz eksikti.