Puan vermedi·60 syf.····Okunma: 22 Kasım 2025 14:46 Kırılgan ruhların, küçük anların ve “arıza” diye kenara ittiğimiz duyguların içinden geçen kısa ama çarpıcı bir yolculuk…
Didem Tomaslar, bu kitapta her biri bir “kelebek kanadı” kadar narin ama etkisi uzun süren öyküler anlatıyor. Psikolog odalarından adliye koridorlarına, hayal ile gerçeğin birbirine karıştığı tuhaf ama tanıdık dünyalara yolculuk ediyorsunuz. Her karakterin içinde bir yerlerde bir çatlak, bir sızı, bir umut kırıntısı var. Ve o çatlaklardan içeri giren ışık, kitabın en güzel yanı.
Sembolik anlatımı, şiirsel dili ve kısa sayfalara sığdırdığı yoğun duygu geçişleriyle Arıza Kelebekler, “kısa ama derin” okumaları sevenler için tam bir hazine. Bazı öyküler bir cümlede bile insanın içini yokluyor; düşünmeye, hissetmeye, kendine dönmeye çağırıyor.
Okurken hem yaralarınıza dokunuyor hem de iyileştiren bir yanla karşılaşıyorsunuz. Çünkü bu kitapta herkes biraz eksik, herkes biraz arızalı… ama aynı zamanda herkes yeniden başlayabilecek kadar güçlü. Minimal, şiirsel ve içsel hikâyeler seviyorsanız okuyabilirsiniz.