Altın Kız, Kralın Kıymetlisi
2025 7. kitabı
Kitapta dokunduğu her şeyi altına çeviren Kral Midas efsanesinin günümüz versiyonunu ve fantastik kurguyla harmanlanmış halini okuyoruz. Kitabı sadece altın kız muhabbetini duyarak almıştım ve yorumlarda kaybolmadan okumaya başladım. İlk 20 30 sayfa aşırı aptalca geldiği için kitabı bırakmak istedim ama bir kitaba en az 70 80 sayfa şans veririm belki açılır diye. Bu kitap da sonradan açıldı. Hikayenin ortasından başladığınız için kafanızda önce bir şeyler oturmuyor. Ve kafamdaki hiçbir senaryo kitapla bağdaşmadı, beni yer yer şaşırttı ki bu yüzden kitaba bayıldım. Yazarın kurgu dilini beğendim. Betimlemeleri olması gerektiği gibi ne aşırı ağdalı ne basit düzeyde. Bölümler arası geçişler kısa olsa da hep merakta bırakır şekilde bitti, bu da hoşuma gitti. Nedense şeyi de çok sevdim, o Çorak Arazi sahnelerindeki olayları. Kitap boyunca belki olmasa da olur diyeceğiniz sahneler olsa da karakterlere bağlanmak, onları tanımak ve kitap karakterlerinin normal insanlar gibi düşünüp yaşadığını hissettirmek adına yazılmış sahnelerdi. Kitap boyunca olan olayların aslında tek bir olaya hizmet etmesi gerekmiyor, bu yüzden kurgular artık hep tahmin edilebilir oluyor. Neyin sonunda ne olacağını artık anlıyoruz. Yazarın burada kafasındaki kurguyu bu basitlikte gizlemesi de zekice bir tavır. Kısaca ben sevdim. Tavsiye eder miyim kesinlikle. Serinin devam kitaplarını sipariş ettim devam edeceğim. Auren, senden Feyre performansı bekliyorum canım benim beni hayal kırıklığına uğratma.
Fantastik Edebiyat
TutsakRaven Kennedy · Ren Kitap · 2023440 okunma