2022 59. kitabı
Okunma: 17 Aralık 2022 01:01
"...Böceği uçmuş kesik ipek, sadakor ismini alır bu haram değildir. Kesik olmasın diye içindeki böceği haşlayarak elde edilen ipekten yapılan elbiseler haramdır. Sebebi böceğin uçmasına izin verilmemesidir. Bu yüzden ipek haramdır ama sadakor(kesik ipek) haram değildir..." "Yağmur damlalarını, yapraklar üzerinde kalan damlaları, kapalı çeşme musluğundan tek tek akan damlaları, damlaların meydana getirdiği sivri, saçak buzlarından akan damlaları, gözlerden akan inci gibi damlaları... Seyret! Seslerini dinle... Dinleyebilirsen... Duyabilirsen... Yağmur başlarken yüzüne vuran damlaları düşün. Bunlar toplanırsa, toprak elverişli ise bereket olur. Toprak kabul etmezse sel olur, felaket olur. O su damlasında yaratıcının gücü gizli..." " Göz bir alettir.Dışarıdaki bir cisimden gelen ışık dalgaları o cismin şeklini beyne kadar götürür ve biz o cismi görürüz.Fakat cismi dışarda görürüz... Kulak bir âlettir.Dışardan gelen ses dalgaları kulaktan beyne kadar girer,duyarız.Fakat sesi daima çıktığı yerde duyarız,kulağımızda değil... Burun bir âlettir.Bir yerden koku dalgaları burnumuza kadar gelir.Fakat kokuyu burnumuzda duyarız,dışarıda değil... Gören,duyan kim? Kokuyu alan sen... ~Ben, kulum ile görür, işitirim! Buyurulmuştur. Koku alırım! değil...~ 'Su bir kayanın içerisinde donarsa o koskocaman kayayı çatlatır. Buhar olursa büyük bir gemiyi yürütür. Dünyada sudan daha yumuşak ve teslimiyetçi olup aynı zamanda da sert ve güçlü olan şeyleri aşındırabilecek başka bir madde daha yoktur. Asla böyle bir madde bulamazsınız. Hiçbir şey suyu yenemez ama herkes onu ele geçirebilir. Ne kadar garip değil mi?' Efendimiz(sav) "Yalandan rüya gördüğünü söyleyen kimse, kıyamet günü iki arpa tanesini birbirine bağlamakla mükellef olacak, fakat asla onları birbirine bağlayamayacaktır."buyurmuştur."
Size Bir Sır VereceğimMustafa Kaya · Fenomen Kitaplar · 20171,943 okunma